mirsad_d
Participant
  Post count: 4000

  Hiljadu kurbana za najugroženije
  Hayat
  Nedjelja, 29 Novembar 2009 14:03

  Udruženje “Mladi muslimani” podjelilo je 1.000 kurbana socijalno ugroženim porodicama, prije svih povratnicima u istočnu Bosnu, ali i starijim osobama, samohranim majkama, penzionerima, te institucijama koje se bave zbrinjavanjem starijih i socijalno ugroženih osoba, saopćeno je u nedjelju iz ovog udruženja.

  Kurbani težine po šest kilograma djeljeni su socijalno najugroženijim stanovnicima u Kalesiji, povratnicima u Kula Gradu kod Zvornika, Vlasenici, u selu Kukavice kod Rogatice.

  Najviše kurbana podjeljeno je u Sarajevu, jer se ove godine pokazala ogromna potreba za humanitarnom pomoći socijalno ugroženim porodicama iz većih gradova poput Sarajeva.

  Bolnici u Goraždu uručeno je 60 kurbana, Centru za stare u Goraždu 50 kurbana, a u tri goraždanska kolektivna centra podjeljeno je 80 kurbana.

  Kurbani su podjeljeni i u Visokom, Tešnju ,Trnovu, Kaknju, Jablanici i Konjicu. Kurbani su uručeni i Zavodu ”Drin” u Fojnici.

  Partneri Udruženju ”Mladi muslimani” u ovom projektu bile su humanitarne organizacije IGMG i IHH koje djeluju u zemljama Evropske unije, navodi se u saopćenju Udruženja.

  (Fena)