Sedina
Participant
    Post count: 161

Mustafa napisao:
    [quote]

Gledam ove prelijepe slike pa mi naupade jedan dogadjaj,kad sam prvi put poslije rata posla u Rogaticu.Uputimo se ja,Sajo i njegov jaran,pa cemo sve ici preko RS,hocemo malo da vidimo i kako je preko Posavine,pa Zvorniku,Vlasenica….Pocela njih dvojica malo mene da zezaju kako smo prilazili ovamo nasim krajevima,pa same stjene,sume,brda (a znam da zezaju,vole i oni),eto nista bez Posavskih ravnica.Sutim him na to,duram i sucuram,ponekad him se malo nasmijem i klimnem glavom,ko samo vi pricajte.I,ukaza se tunel :) ,bas ko na ovoj drugoj slici,malo prosirenje puta,i ja na brzinu povicem Saji:”Skrajci,stani,hocu nesto da vam ispricam!”.
    I stade Sajo.Izadjemo iz auta a ona nas ljepota pritisla sa svih strana,cist zrak,zelenilo,stjene mocne,koda su nas od cjelog svijeta sakrile.
    -Sta je?pitaju me.-Sta’s nam ovdje pricati?Pozuri,hoces da nas vuci izjedu?:)
    -Moram vas uputiti.-i pokazem him prstom na tunel-Viditel onu pecinu?
    A oni se zgledase,skontase da su sad oni uletili u pilanu.
    -E vi sigurno mislite,”Kako proci kroz nju,puna je medjeda,izjesce vas?:) “Epa ne boj te se,to se moze desiti samo kod vas u Posavini.Ovo se kod nas zove tunel,to samo uletis u mrak,al to je rupa tamo do kraja stjene,izadjes smirom.Eh,hajmo sad,polahko.:)