Anonymous
  Post count: 2088

  Zizou se vraca -VIDEO
  Tugu zbog odlaska jednog od najboljih fudbalera svih vremena i zadnjeg romanticara koji je svojim potezima ocuvao duh igre mogla bi zamijeniti senzacija godine.

  Zinedine Zidane na korak je do povratka fudbalu, a da sve nije samo novinarska patka potvrdjuju njegove izjave špankom listu As nakon razgovora koji je obavio s predsjednikom Real Madrida Ramonom Calderonom.
  Zinedine je odradio rucak s Calderonom i sportskim direktorom Predragom Mijatovicem, a na sastanak je stigao sa svojim zastupnikom Alainom Migliaciom. Predsjedniku Reala je vrlo jasno dao do znanja da se nakon godinu dana penzije zeli vratiti fudbalu.

  “Zelim se vratiti fudbalu na nacin na koji mogu biti koristan i klubu i sebi. Madrid je uvijek bio i ostaje moj dom”, izjavio je Zidane dodajuci da još ne zna hoce li ponovno igrati ili se samo ukljuciti u rad kluba.

  Calderon je bio polaskan njegovom ponudom koju mu je navodno najavio jos prosle sedmice u dva telefonska razgovora. Tu je vijest tada prenio i francuski L’Eequipe , ali nitko nije vjerovao u senzaciju.

  Mogucnost povratka aktivnom igranju nagovijestile su i njegove rijeci Asu nakon posjeta svlacionici Madrižana.
  “Bio sam u svlacionici, snimio atmosferu i mogu garantirati novu seriju naslova Realu!”, izjavio je Zidane te otkrio da mu najveci problem pri povratku na travnjak stvaraju brojne marketinske obveze.

  Premda na pitanja: “Hocete li ponovno igrati u 35. godini?” jos uvijek zamisljeno odgovara: “Ne znam!”, Zizou ce se sasvim sigurno vratiti u klub u kojem je predvodio Galacticose.

  Ako ne na travnjak, onda barem kao trener mladjih kategorija Reala, u kojima igraju i njegovi sinovi Enzo i Luca.

  Podsjetite se kako je to radio veliki majstor.
  http://www.youtube.com/watch?v=dYUtKKbBTkw