Mustafa
Participant
  Post count: 8282

  Obezbijedimo im krov nad glavom 2011!!

  Zelimo Vas izvijestiti da za par dana krece velika proljetna akcija Humanitarne organizacije Bosnjaka Danske “Most-Bro” pod nazivom “Obezbijedimo im krov nad glavom 2011”.

  Akcija je tradicionalna i radi se svake godine. Realizirajuci ovaj projekat, bavimo se izgradnjom kuca, ili adaptacijom postojecih objekata demobilisanih boraca Armije Republike Bosne i Hercegovine.

  Ove godine smo imali 11 porodica,, koje su predale zahtijev za pomoc. Porodice su iz razlicitih gradova sirom BiH. U ovoj nasoj akciji saradnju smo uspostavili sa dva humanitarna projekta, koja su poznata Bosancima i Hercegovcima sirom svijeta, a to su “Istina” i “Nasa Realnost”,, koje vode gospodje Munira Dzabija i Drita Haziraj. Sve porodice kojima ce se pomagati kroz ovu akciju su u jako teskoj situaciji.Broj kuca koje cemo uspjeti renovirati zavisiti ce od nas samih. Sto bolje na terenu odradimo akciju, uspjeh ce biti veci.

  Za one koji mozda nisu upoznati kako sve funkcionise donosimo link o akciji iz 2010 godine.

  http://most-bro.dk/modules.php?name=News&file=article&sid=204

  Akcija pocinje 15.marta i trajati ce do 15.juna.

  Molimo sve koji zele da u svojim sredinama gdje zive, kao volonteri Most-Bro-a, pomognu i izvrse prikupljanje novcanih sredstava da nam se jave na mail. Mostbro@hotmail.com
  Poslati cemo im sve sto im je potrebno da kao nasi saradnici daju svoj doprinos u ovoj velikoj akciji. Ovdje zelimo istaci da svake godine svoju nesebicnu pomoc u realizaciji slicnih akcija pruze : Hamid Mesak iz Slagelsa, Suljo Kesan iz Hadersleva, Hasan Hajdarevic iz Sønderbørga, Avdo Cisija iz Vordingborga, Midhat i Kimeta Kovacevic, Ramiza Kozic iz Løgstøra, Hasnija iz Ringkøbinga i mnogi drugi.

  Probajmo se organizirati da nas sto vise uzme ucesce u akciji i da rezultat bude sto bolji. Sa vecim prikupljenim novcanim sredstvima dobiva vise porodica sansu da njihove kuce budu adaptirane. Skoro 40 djece iz ovih porodica ceka na nas da im pruzimo sitnicu ,da spavaju u kuci koja ne prokisnjava i koja ima toalet.
  Neke od ovih porodica imaju i po desetero djece, a i tesko oboljele clanove. Obaveza nam je da usrecimo ovu nasu djecu.
  Molimo Vas, takodje, da probate sa ovim upoznati Vase prijatelje, u gradovima Danske gdje nemamo dzemate i nasa udruzenja.Pozovite ih da pomognu koliko mogu.
  Nase predstavnike i saradnike u dzematima kojima, mozda, fali blokova pozivamo da se jave pa da im iste posaljemo.
  Onima do kojih nasi volonteri ne dodju, ostavljamo mogucnost uplate direkt na nas racun.

  Broj konta Most-Bro-a na koji možete uplatiti vaše priloge:
  7557-529-238 (Reg. nr.: 2470) – NORDEA BANK

  Za uplate iz inostranstva:
  IBAN: DK7820007557529238, Nordeas BIC (NDEADKKK)

  Tok same akcije moci cete pratiti na stranici http://www.most-bro.dk i putem nasih e-mailova koje cemo slati po cijeloj Danskoj i Skandinaviji.

  Kao i prosle godine, nas Glavni imam za Dansku Nermin ef.Babic ce ,ako Bog da, obilaziti sva gradilista po cijeloj BiH gdje se budu izvodili radovi.

  Glavna karika na terenu i covjek koji je odgovoran za cjelokupnu realizaciju gradjevinskih radova je kao i svake godine do sada nas dobri hadzija Ramo Begic.

  Molim Uzvisenoga Gospodara Allaha dz.s., da nam oblaksa, da nam bude na pomoci i da bude zadovoljan sa nama. Sve sto radimo, mi radimo u Njegovo ime i imamo samo jedan cilj, a to je Allahovo dz.s., zadovoljstvo i da On bude zadovoljan sa nama.

  Amin.

  Tim “Most-Bro”