mirsad_d
Participant
    Post count: 4000

[color=#008000]STRADANJE IMAMA, SLUZBENIKA ISLAMSKE ZAJEDNICE

Stradanje sluzbenika Islamske zajednice je u agresiji na BiH bilo vrlo veliko. Od ukupnog broja sluzbenika stradalo ih je ukupno 12% sto je podatak da od svih struktura i organizacija Bosnjackog naroda nije ni jedna dala vecu zrtvu. Za kadrovski oporavak Zajednici ce trebati vise godina.
    Imami su ubijani, muceni, ginuli od granata, masakrirani ili odvodeni u nepoznatom pravcu. Za sudbinu nekoliko njih se ni danas nista ne zna. Ovaj tekst na analitican nacin govori o stradanju imama i drugih sluzbenika Islamske zajednice, te studenata i ucenika vjerskih zavoda. [/color]

Durakovic Hasan, rodjen 1971., imam iz Zepe, otac dvoje djece; pao Srbima u zarobljenistvo nakon pada Srebrenice od kada vise nema nikakvih informacija o njemu;

Hajric Mehmed, glavni imam u Zepi, zatocenik srpskog koncentracionog logora u Rogatici; Mehmed-efendiju UNPROFOR je predao srpskim zlocincima za vrijeme pregovora u augustu 1995.; s njim su cetnicima predati, od predstavnika medjunarodne zajednice, i ostali pregovaraci, medju kojima i Avdo Palic, komandant odbrane Zepe; od tada gubi im se svaki trag;

http://www.facebook.com/ext/share.php?sid=127949128496&h=Ja32e&u=hlI1r&ref=mf