Kaza
Keymaster
  Post count: 6138

  Ne mogoh a da ne prokomentarisem ovaj zadnji Maretov post sa ovom pjesmom od Serifa Konjevica. Ova divna tema o sevdalinkama eto na zalost ne moze proci a da ne bude malo politizirana a mora se ovdje reci jer upravo to rade ovi pjevaci , rodoljubi za saku maraka.

  Znam da Mare nije nista lose mislio i htio je svom drugu Tevi pokazati koliko misli na njega a i njegovog rahmetli brata. Izbor ovog pjevaca i njegove pjesme , nazalost nije bio bas najsretniji. Naravno to Mare ne zna jer nije informisan o desavanjima na sceni turbofolka. Ali eto napisacu ja ono sto znam , nek se zna.

  Tacno je da je Serif Konjevic izgubio rodjenog brata u agresiji na nasu zemlju i snimio ovu pjesmu. Ono sto je najtuznije je to, da je samo snimio pjesmu koju vise nikada ne pjeva niti stoji iza bilo koje rijeci iz teksta ove pjesme.
  Redovan je gost na BN televiziji, jednoj od najcetnickijih televizija u BiH. Javlja se na svaki poziv i do sada je ucestvovao u mnogo njihovih emisija, a to je televizija koja svojim programom i djelovanjem cini veliku stetu nasoj BiH.
  Da me neko pogresno ne shvati. Ne bih ja imao nista protiv da on odrzava koncerte po RS i pjeva narodu. Nisu svi Srbi cetnici ali televizija koja podupire antibosanske snage je mjesto gdje se on bar radi svog rahmetli brata ne bi trebao pojaviti.

  Samo jos jedan primjer. Halid Beslic je u Beogradu bio zvijezda i prije rata ali i poslije. U Srbiji bi dali sve da on organizuje tamo bar jedan koncert, ali Halid je covjek i patriota sa velikim srcem.

  Malo je Halida a puno Serifa ,danas, nazalost.