Anonymous
  Post count: 2088

  Dokazi za žalbu RS BiH -VIDEO-

  Jutros rano, video materijali koji podržavaju žalbu Rukometnog saveza BiH zbog prekida utakmice protiv Mađarske, otpremljeni su za Beč gdje će već sutra biti donešena konačna odluka o budućnosti bh. rukometa. Kako bi se obezbijedili od eventualnog kašnjenja, “gubitka prtljaga” ili neke nove zavrzlame zbog koje bi se mogla ignorisati naša žalba, u Rukometnom savezu BiH odlučili su sve video materijale postaviti i online i tako svoje argumente predstaviti cjelokupnoj sportskoj javnosti.

  Link na ovu stranicu odmah šaljemo predstavnicima EHF-a kako bi se i oni mogli što prije uvjeriti da imamo dobr argumente kada tražimo da se utakmica registruje službenim rezultatom u korist BiH. Želim se zahvaliti redakciji portala SportSport.ba što su nam omogućili da svoje dokaze prezentujemo pred očima cijele nacije i čitavog rukometnog svijeta. Također, veliku zahvalnost dugujemo i svim medijima koji su nam ustupili svoje materijale bez koji ne bismo bili u mogućnosti da dokažemo navode.”, rekao je Mirza Muzurović, direktor rukometne reprezentacije BiH.

  U video materijalu koji možete pregledati ispod jasno se vidi da delegata Ericssona nije pogodio nikakav predmet sa tribina iako on u svojoj izjavi navodi da je dobio udarac mobitelom u glavu, nakon čega je odlučio prekinuti utakmicu. Također, možete vidjeti i izjavu Nenada Puljezevića, golmana mađarske reprezentacije koji navodi da Mađari nisu bili spremni vratiti se na teren čak ni pred ispražnjenim tribinama.

  Sve ovo dokazi su neregularnosti prekida kojim je direktno oštećena reprezentacija BiH.

  VIDEO 1-http://www.youtube.com/watch?v=DAAZge8S25A

  VIDEO 2-http://www.youtube.com/watch?v=7BEBtUUxcJ8

  VIDEO 3-http://www.youtube.com/watch?v=RybgJ6cLijo