Mustafa
Participant
  Post count: 8282

  Demirović: Prekid nam nije trebao!

  Halid Demirović, selektor rukometne reprezentacije BiH razočaran je dešavanjima u subotu naveče u Skenderiji i prekidom revanš utakmice baraža za plasman na SP protiv Mađarske.

  „Prekid nam nikako nije trebao. Publika je trebala pustiti delegata Bjorna Erickssona iz Švedske da im se obrati, te da nastavimo meč i dostojanstveno ga odigramo do kraja. Ovako nismo se plasirali na SP, a i EHF će nas kazniti. Nekada razum treba prevladati koliko god vam nepravde neko nanio. Nema sumnje nas su sudije sa Islanda drastično oštetile u nekoliko navarata u revanš susretu. Za utakmicu ih je delegirao predsjednik Sudijske organizacije EHF-a koji je Mađar, i sve nam je jasno, ali opet hoću da ponovim, prekid nam je nanio veliku štetu“, tvrdi Demirović za SportSport.ba.

  O igri naših u revanšu, to jeste do prekida i «famoznog» 50. minuta kada smo gubili 24:27, i Demirović smatra da je bila daleko gora od prve utakmice u Đonđošu kada smo poraženi samo 25:27.

  „Podlegli smo atmosferi i izgorjeli od želje da se plasiramo na Svjetsko prvenstvo u Hrvatskoj. U Sarajevu smo izuzetno loše odigrali odbranu. a ni golmani nam nisu bili na nivou zadatka. Sudije su nas još dotukle i spasa nam nije bilo. Ipak, vjerujem da nam je dozvoljeno da završimo utakmicu da bi uspjeli popraviti dojan“, smatra Demirović.

  I Demirović je istakao kako je upoznat žalbom RS BiH upučenoj u EHF, a prema kojoj traže da se utakmica registruje službenim rezultatom 10:0 za nas. Raglog zahtjeva je jer, između ostalog, Mađari se nisu htjeli vratiti pola sata na teren. Prema pravilima EHF-a to su trebali učiniti u roku od 15 minuta, a zaključak svih službenih lica nakon meča bio je da im bezbjednost u Skenderiji nije bila ugrožena.

  CEKAMO RASPLET SITACIJE ZA ZELENIM STOLOM, AL VEC SADA MOZEMO RECI ONU NASU STARU “KADIJA TE TUZI KADIJA TI SUDI” PA NAM JE SVIMA JASNO KAKVA CE ODLUKA BITI….

  SVE OSTALO BILO BI CISTO IZNENADENJE!!!!!

  JEL NIJE BITNO STA SE DOGODILO BITNO JE DA MADARSKA IDE DALJE!!!!