Dedo
Participant
  Post count: 1243

  Bajramsko sijelo u Karsruhe-u…3.10.09.g

  Poslije svih dogovora i priprema Bosnjacki Dzemat Karlsruhe ugostio je follklorno
  drustvo Biseri Sevdaha iz Sarajeva.Ovo udruzenje se bavi njegovanjem Bosnjacke kulture a posebno sevdaha i folklora.Sef udruzenja Ismet Drakovac,ispred udruzenja i Emir Curovac ispred naseg Dzemata dogovorili i organizovali su ovaj prelijepi koncert.

  Slikama cu pokusati da docaram koliko toliko kakav smo imali ambijent u Rheinstrandhalle u subotu 3.10.09 godine.

  Za organizaciju i voditeljsto programa pobrinula se je gosca Amina Gvozden koja je takodje doputovala iz domovine.Muzicki dio programa pod voditeljstvom Nermin-a Drakovc-a i Pobjednik
  Hajat trazi zvijezdu Adnan Jakupovic oni su nam docarali kako je lijepa nasa sevdalinka.Pored Adnana u programu je ucestvovao i moguci pobjednik Hajat trazi zvijezdu Muamer Bjelak svi skupa kao cjelina a posebno folklor odusevili su preko 1500 gosiju u sali,moja sugestija,glasajte za nasu novu zvijezgu i lijepog sevdaliju Muamera.
  Nekoliko utisaka sa zabave kao i prilikom ispracaja nasih gostiju.
  Srdacno im se zahvaljujemo na ovom programu koji nas je sve odusevio i priblizio nam bar za kratko vrijeme dio nase kulturne bastine.Aferim..
  Posebno trebam da napomenem da je folklorna grupa mladzih igraca u starosnoj dobi od osam do trinaes godina zapalila publiku.Mlade djevojke trinaes plus su takodje pokazale vrhunsku profesionalnost.Sto znaci da smo imali priliku gledati dvije folklorne postave mladze i odraslije.

  Posto smo goste ugostili u svojim domovima na rastanku je bilo i suza uz poziv da him uzvratimo posjetu i budemo njihovi gosti sto smo i obecali insaAllah.
  Ova posjeta je pod pokroviteljstvom TV Hajat uspijesno zavrsena,danas Ponedeljak oko 16 h su nasi gosti stigli hajirlu u Sarajevo.Jos jednom hvala.