Teva
Participant
  Post count: 8872

  Dragi moji,

  S obzirom da nam je nas Webmaster opravdano odsutan (hadz) osjecam se odgovornim, kao clan urednistva ove nase, Rogatica.com, stranice da dam jedno objasnjenje.
  Znaci objasnjenje a ni u kom slucaju komentar.
  Iako je ideja za trajno odrzavanje mezarja u Rogatici dosla sa ove nase stranice, tacnije od mene, mi kao urednistvo stranice smo jos tada donijeli odluku da ne idemo sa placenim odrzavanjem nego sa radnim akcijama na dobrovoljnoj bazi.
  Tako ce mo, ako Bog da, svake godine u ljeto u periodu kada nas najvise dijasporaca ima na odmoru u Bosni, organizovati te radne akcije.
  Pocistiti lijepo nasa mezarja a tako se lijepo i druziti.
  U ljeto je trava vec porasla i kada se mezarja jednom godisnje pokose i lijepo urede, te iste godine vise nemogu zarasti.
  Od placenog odrzavanja mezarja smo odustali upravo zbog ovoga sto se sada desava Galibu.
  Da li je Galib platio Ibru i koliko to nas ne interesuje i ne zelimo ista o tome ni kao urednistvo ni kao raja nase stranice Rogatica. com da znamo jer sa ovom akcijom mi nemamo nita.

  Isto tako da li je tacna Galibova prica da se o rahmetli Zekiji, dok je bila ziva, niko nije brino nas ne interesuje.
  Isto tako postoji i druga prica da su se kod nje, dok je bila bolesna, smjenjivale na dezuri: Ibrina zena, Pemba i Sevala Talovicka i da su je uz pomoc Ibrinu nesta vozali po bolnicama i svasta nesta.
  Koja od ove dvije price je tacna to znaju samo Dragi Allah i ovdje spomenute osobe.
  Tetu Zekiju rahmetli ostavljamo da pociva u miru.
  Dalje po ovim pricama nas ovdje na nasoj stranici, Rogatica.com, apsolutno nista vise ne interesuje.