Kaza
Keymaster
  Post count: 6138

  [color=#825900][quote=”Mustafa(citat)”] Ma, svi mi znamo ko je sta radio i kakav zulum cinio tokom agresije, ali ovdje Zambi nepise o tom periodu vec o ovom poratnom, povratnickom.

  Svako treba da pamti sta je bilo u Rogatici 92, ali i svi zlocinci trebaju da odgovaraju za svoja nedjela koja su pocinili.

  Zambi vidi trenutno situaciji i o njoj pise, a treba pustiti sudijama i pravosudu da rade svoj posao. Zambi nije niti sudija niti haski tribunal….

  Ne branim nikoga ali to su dvije razlicite stvari.

  Ako je vec napisao i spomenuo neke pojedince po necemu sto je on vidio a cime su ti isti dali doprinos!!!??? – (Sigurno da je bolje da osobe za koje znamo da su cinili zulum da ih ne sponminje u svojim tekstovima) – ne treba ga odmah osudivati i sputavati da i dalje pise i izvjestava o povratnicima, a kako procitah na kratkim porukama u svom narednom tekstu zeli pisati o povratnicima u Podljunu … [/quote][/color]

  Potpisujem sve sto je Muta napisao i dodajem:

  Kada sam postavljao tekst na naslovnu stranicu koji mi je poslao nas Emir Pavica –Zambi , bila mi je prisutna cinjenica da se u ovom tekstu Nerici hvale kao dobrotvori. Obzirom da je to cinjenica koju je napisao Zambi, nisam je htio izostaviti jer na to nemam pravo. On je i naglasio da se to nekima nece svidjeti ali to on ipak iznosi.
  Nije problem u tome sto je Zambi iznio ovu cinjenicu nego je problem sto sute i ne iznose cinjenice oni koji znaju sta su oni cinili u ovom ratu.
  Vrlo cesto ni davanje izjava u obliku svjedocenja nije dovoljno da se osumnjiceni kazne, jer onda ostaje na volju tuziocu hoce li na osnovu svjedocenja pokrenuti postupak ili ne. Niko protiv njih nije podigao niti pojedinacno a niti grupno tuzbu za pocinjena djela a to je jedini siguran nacin da se takvi kazne ako ima osnova za kaznu. Sve dok se bude svodilo sve samo na pricu, rekla kazala, pocinioci ce i dalje hodati slobodno a mozda ce cak biti proglaseni kao dobrotvori.
  Pa i Milosevic je dugo vremena od svjetske javnosti bio nazivan mirotvorcem.

  Zato vas molim imajte obzira prema ljudima, nasim povratnicima, koji su ostavljeni na milost i nemilost i od drzave i od ljudi da se bore za svoju egzistenciju kako znaju i umiju.
  Pitanje je koliko mi koji smo se izmakli, imamo pravo nasim povratnicima sugerisati kako da se ponasaju.
  Oni trebaju da imaju nasu punu podrsku.