Kaza
Keymaster
  Post count: 6138

  Ka sto vam je poznato nasa akcija pomoci Zekiji Pezo je zavrsena. Nazalost nasa zelja da joj pomognemo dok je jos bila ziva se nije ostvarila jer je rahmetli Zekija preselila na Ahiret u toku nase akcije.
  Okolnosti su se potpuno promijenile i mi smo zamolili Bracu Prasu da stupi u kontakt sa porodicom i vidi na koji nacin mi mozemo pomoci obzirom da smo kroz akciju sakupili novcana sredtva za pomoc.
  Braco je stupio u kontakt sa Ahmedom Sijercicem – Sigetom i njegovom suprugom Majdom koja je u rodbinskoj vezi sa rahmetli Zekijom ( Zekija je Majdina tetka, sestra od rahmetli Ragiba Majdinog oca). Kroz razgovor su dobivene informacije da su svi troskovi dzenaze i tevhida placeni jer je rahmetli Zekija ostavila nesto novca za te svrhe.

  Posto smo imali namjeru ucestvovati u troskovima dzenaze sada nam je preostalo jos jedino da na nas preuzmemo postavljanje nisana rahmetli Zekiji. Kroz razgovor sa porodicom smo se dogovorili da mi te troskove preuzmemo tako sto cemo novac predati Sigetu koji ce kasnije voditi racuna kada bude vrijeme da odradi taj dio posla.
  Braco je danas kontaktirao sa Sutkom Ajanovicem iz Gorazda koji radi nisane. Cijena izrade , transporta i postavljanja nisana je 1100 KM.
  Dogovorili smo sa Bracom da u ova dan-dva preda novac za nisane a vi cete , kada se to desi biti obavjesteni jer ce nam Braco poslati izvjestaj sa slikama i potpisom primaoca novca.

  Ja cu sada prezentirati rezultate nase akcije:

  Spisak iz amerike smo vec objavili i ovdje i na naslovnoj strani a ovdje se vodi kao jedna uplata na ime Huso Mrkulic

  Ukupna skupljena svota je 2669,85 KM.

  Posto je vec odluceno da se finansiraju nisani rahmetli Zekiji u vrijednosti od 1100KM, od ukupne cifre ostaje 1569.85 KM.

  Molim vas da sada obratite paznju jer je vrlo vazno!!!

  Predlazemo da od ostatka novca pripremimo bajramske pakete za nase povratnike u Rogaticu. Spisak povratnika vec imamo.
  Dakle Braco bi pripremio bajramske pakete naravno nastojeci da kroz ovu transakciju dobije na popustu jer se radi o 37 paketa koliko imamo povratnickih porodica i pojedinaca odnosno domacinstava na spisku.

  Oko podjele paketa u Rogatici Braco bi imao pomoc od nasih clanova sa stranice, takodjer povratnika.
  Posto je ova akcija jako zahtjevna i iziskuje dobru organizaciju i mnogo vremena, molim sve ucesnike akcije da se izjasne da li se slazu sa ovim prijedlogom.
  Ukoliko se neko ne javi , smatracemo da se slaze sa nasim prijedlogom a trebali bi se izjasniti do 24.11.2008. godine kako bi ostavili sto vise vremena nasem Braci da odradi ovaj dio posla.

  O svim eventualnim informacijama koje dodju u medjuvremenu cete biti na vrijeme obavjesteni.