Kaza
Keymaster
  Post count: 6138

  SBB – Stranka za bolju buducnost

  Vec odavno se na ovoj nasoj stranici ne komentarise o politici nego se samo prenose dogadjanja bez komentarisanja. Valjda je svima dozlogrdilo o tome govoriti jer ispada da je to mlacenje prazne slame. Drugim rijecima , diskutovali mi ili ne , oni rade sto su naumili, na svoju kratkotrajnu korist a na nasu dugotrajnu stetu. Pa ipak ne bi bilo lose prokomentarisati ova nova zbivanja oko formiranja nove stranke Fahre Radoncica. U ovoj zaista tuznoj sadasnjosti svi podignu glavu kada neko samo i pomene promjene na bolje. Koliko je narod zeljan promjena na pozitivno, reaguje odmah i ne gledajuci ko te promjene nudi.

  Ovaj put je to Fahro Radoncic, koji se predstavlja kao uspjesan biznismen pa valjda zato ima kredit kojim ce tu svoju uspjesnost pokusati pokazati i u politici. U pocetku nije otkrivao ni kako ce se stranka zvati niti ko ce u njoj biti i time je zaintrigirao javnost. Pogotovu kada je najavio da ce tu biti samo uspjesni i mladi ljudi.

  Danas znamo nesto malo vise. Nova stranka se zove SBB- Stranka za bolju buducnost i vec prvi koji ulazi u stranku je bivsi predsjednik Vijeca ministara Adnan Terzic. Time se vec nazire da ce ustvari biti mijenjanja dresova nekih vec bivsih clanova pojedinih stranaka.

  Sta se moze ocekivati?

  Tesko je pretpostaviti a meni preostaje da iznesem ono sto ja slutim a ne mora i da bude tacno.
  Sadasnje stanje je katastrofalno i valja ga mijenjati. Svaki pokusaj promjena je vrijedan i treba ga podrzati jer u ovom momentu nista ne mijenjati bi vodilo u katastrofu. Naravno, svi mi znamo da kod nas Bosanaca nikad nije sigurno da smo dohvatili dno, pa kad mislimo da ne moze gore, stvarnost nas uvjeri u suprotno. Dakle od ove stranke mogu da se ocekuju i promjene na bolje ali nije iskljuceno da bude isto ili mozda jos gore.

  Zasto tako mislim? Pa jednostavno sto mi sve mirise na jos jednu borbu Bosnjakih politicara za stolice ne gledajuci koliko kosta, jer to njih ne kosta nego ovaj jadni narod.
  Bice da ipak u svemu ovome nije glavni igrac Fahro nego Izetbegovic mladji. Ne uspjevsi putem izbora skloniti Tihica, sada to pokusava na ovaj nacin a pri tome ne napustajuci SDA , jer tesko se odreci babovine . Da li je ovo privremeni obracun Bakira, gdje on iza kulisa koristi ovu novu stranku da bi ocistio onu babinu a onda i sam zaposjeo, vidjecemo. Naravno tu se pridruzuje jos jedan gubitnik Adnan Terzic koji bi zelio sa Tihicem pa makar i na ovaj nacin poravnati racune.
  Dakle, ako je ovo taj scenarij onda mogu slobodno reci da nam je opet mrka kapa. Niti ovo sadasnje stanje a niti ove najvljene promjene u biti nece donijeti nista novo nego samo mijenjanje licnosti u foteljama.
  Ovim se, na jos jedan nacin, razdire Bosnjacka politicka scena na stetu Bosnjaka a na korist ovih ostalih. Ovo je samo borba za fotelje i nista drugo.

  Bez obzira koliko je Fahro uspjesan biznismen , svi znamo da ni njegovo maslo nije bilo niti ce biti za ramazana. Volio bih da me buducnost demantuje ali na kraju krajeva vidjece onaj ko dozivi.
  Nesto mi govori da mnogi od nas sa ovakvom politikom nece ni dozivjeti da osjete bolje dane koji bi nasu Bosnu uzdigli na mjesto koje joj i pripada.