More, Blagaj i Brdzani
Utorak 3 – subota 7 juli 2010
Evo stize i ovaj majski odmor pa da postavim jos koju sliku sa proslogodisnjeg ljetnog odmora u Bosni. premuntase me moje vile da odemo koji dan na more. Moradoh pristati mada cjelodnevno ljencarenje u hladovini pored mora je za mene dangubljenje i zali Boze vremena. Medjutim sreca u nesreci je da se i one zasite vec nakon dva, tri dana a i nemogodosmo ostati duze jer je bio planiran mevlud, teferic u Umoljanima. Na svu srecu dodo bih. S obzirom da je Rusmir vec ranije otiso na more sa amidzom Elvirom i strinom Suvadom javismo im se da vidimo gdje su oni. Malo syu se iznenadili jer nisu znali da ce mo i mi stici. Rekosmo im da smo u Rodacama a oni nama da su blizu nas odmah u susjednom mjestu Bris, tako da nam dodjose jedno vece na sijelo a sutradan odvedose i Sumeju pa bijase sa njima vazdan. Ko i uvijek u jutro onog dana kad se vracamo niko nema volje da ide na kupanje pa onda iskoristimo da negdje svratimo. Ovaj put to bijase izvor Bune u Blagaju. Lijepo nam bijase a obidjosmo izmenju ostalog i dervisku kucu iznutra. Ljepota starinska bosanska i covjek se osjeca kao da se vratio u proslost. S obzirom da su ljeti vrucine odlucismo da ce mo ovog majskog odmora obavezno otici jedan dan da obidjemo Blagaj, Pocitelj i naravno Mostar, onako polahko i utancine…
U povratku naravno svratismo u Brdzane kod Keme i Dine a u Hadzicima dedo Mumin dobi poklone sto mu je unuka Sumeja kupila…
Podaca – Esma i Sumeja
Podaca – Sumeja
Podaca – Suvada, amidza Elvir, Rusmir, Sumeja i Esma
Podaca – Esma
Podaca – Ja i Sumeja
Podaca – Ja, Sumeja i Esma
Blagaj – Sumeja i Esma
Blagaj – Esma i Sumeja
Blagaj – Sumeja i Esma
Blagaj – Esma i ja
Blagaj – Esma i Sumeja
Blagaj – Sumeja