Mustafa
Participant
  Post count: 8282

  Uz prisustvo hiljade građana

  Sahranjen Vedran Puljić

  Bol, tuga i očaj jedine su riječi kojima se može približno opisati atmosfera koja je vladala na gradskom groblju Bare, gdje je posljednji put ispraćen Vedran Puljić, koji je ubijen u nedjeljnim neredima u Širokom Brijegu.

  Piše: Adis Karadža

  Osim navijača Sarajeva, sahrani su prisustvovali i članovi navijačkih grupa iz Mostara, Zenice, Tuzle, Travnika, Bugojna, Gornjeg i Donjeg Vakufa, Kaknja, navijači reprezentacije “BH Fanaticosi”, kojima se u ovom tužnom trenutku pridružio i veliki broj građana Sarajeva koji su došli odati posljednju počast pokojnom Vedranu.

  Velika povorka duga nekoliko kilometara krenula je sa platoa ispred stadiona Asim Ferhatović Hase u pravcu gradskog groblja. Hiljade mladih ljudi u majicama sa Vedranovim likom nosilo je parolu “Počivaj u miru Vedrane”. Majice su bile bijele, baš kako su zamolili roditelji nesretnog mladića.

  Desetine navijača sa tuferima na glavama, slomljenim rukama i nogama, na štakama zbog propucanih nogu došli su pozdraviti Vedrana još jednom znajući da su umjesto njega oni mogli biti tu.
  (Sarajevo-x.com)