mirsad_d
Participant
  Post count: 4000

  I drugi navijač podlegao nakon nereda u Širokom brijegu?
  datum objave: 04. 10. 2009
  sarajevo.co.ba

  U neredima je zapaljeno i policijsko vozilo Prema još nezvaničnim informacijama i drugi navijač Sarajeva koji je dovezen u kritičnom stanju je podlegao nakon ranjavanja i neuspješne borbe ljekara za njegov život.

  U sukobima koji su prethodili sada već odgođenoj utakmici, ubijen je Vedran Puljić, navijač Sarajeva, a teško su povrijeđena još dva policajca, dok je lakše povrede pretrpilo dvadesetak navijača oba tima.

  Automobili su gorili i uništeni kao i veliki broj ugostiteljskih i ostalih objekta smještenih u okolini stadiona Pecara…

  U ovim trenucima veliki broj navijača koji su uspjeli doći do Mostara u polupanim autobusima traži pomoć u mostarskoj bolnici.

  “Naše se navijače doveli pred stadion i kada su izlazili iz autobusa iz okolnih kafića počele su letiti flaše, pepeljare, čaše…tako da nema govora da su navijači Sarajeva počeli incidente. Mi smo bili prvi napadnuti. Potom su navijači iz autobusa krenuli na ove što su ih gađali i došlo je do većih sukoba”, riječi su Ismara Hadžibajrića, fizioterapeuta FK Sarajevo, i dodaje, “Navijači imaju slike gdje se jasno vidi kako policija puca na njih. Ovo je nevjerovatno”.