Mustafa
Participant
  Post count: 8282

  DA LI VRIJEDI PREMIJER LIGA i da li uopste treba igrati fudbal u BiH

  DA LI VRIJEDI PREMIJER LIGA i da li uopste treba igrati fudbal u BiH

  DA LI VRIJEDI PREMIJER LIGA i da li uopste treba igrati fudbal u BiH

  Ubijen navijač Sarajeva!?

  Piše: M. Dautbegović
  Nedjelja, 04.10.09.

  Prema neslužbenim informacijama, jedan je navijač Sarajeva ubijen tokom današnje masovne tuče i sukoba sa policijom u Širokom uoči početka susreta Premijer lige između domaćina i tima sa Koševa.

  po ulicama Širokog Brijega u trenutku pisanja ovog teksta bjesne sukobi na relaciji navijači Sarajeva – navijači Širokog – policija. Za sada je potvrđeno da ima na desetine povrijeđenih, od čega se jednom navijaču Sarajeva i jednom policajcu doktori bore za život. Prema za sada nepotvrđenim informacijama, jedan je navijač Sarajeva ubijen hicem iz vatrenog oružja!

  Navijač Sarajeva V. Puljić poginuo u Širokom

  Navijači Sarajeva su navodno po dolasku u Široki počeli razbijati kioske, prodavnice i automobile po ovom gradu, a onda se sukobili sa domaćim navijalima i snagama javnog reda i mira. Ubrzo su na lice mjesta stigli pripadnici specijalnih policijskih snaga, koji su upotrijebili i vatreno oružje.

  Kako smo saznali od našeg reportera sa lica mjesta, navodno je ubijen navijač Sarajeva koji se nalazio u grupi koja je krenula ka centru grada. Prema neslužbenim informacijama, navijač je ubijen iz jedne od kuća u Širokom koje su kamenovane.

  Policija je navijače Sarajeva stavila u autobuse, koji su prije nekoliko trenutaka izašli iz Širokog i krenuli put glavnog grada BiH.

  Kako SportSport.ba saznaje, navijač Sarajeva Vedran Puljić je poginuo.

  Prenosimo fotografije postirane na našem forumu. Izvor trenutno nepoznat.

  sportsport.

  Navijač Sarajeva V. Puljić poginuo u Širokom

  Radio Široki Brijeg potvrdio je ono o čemu su mediji satima špekulisali. Jedan navijač Sarajeva poginuo je u pravoj drami koja se danas popodne odvijala u ovom gradu, uoči odigravanja meča između tamošnjeg nogometnog kluba i gostujuće ekipe Sarajeva. Veći dio navijačke grupe Horde zla pod jakom policijskom pratnjom ispraćen je prema Mostaru, a preostalima se u domovima zdravlja ukazuje medicinska pomoć.

  Nakon uličnog rata koji je tamo vođen više vozila hitne pomoći otišlo je prema Mostaru. Zapaljeno jedno policijsko vozilo, uništeno mnogo drugih, staklo je svuda po ulicama, a čula se i upotreba automatskog oružja. Najmanje 11 osoba i jedan policajac povrijeđeni su u neredima, međutim, strahuje se da je broj povrijeđenih daleko veći.

  Dolaskom specijalaca iz Mostara haos je donekle stavljen pod kontrolu, a navijače Sarajeva, koji su prema nekim informacijama, isprovocirani po dolasku u Široki, na odlasku nazad u autobuse domaći fanatici gađali su kamenicama.

  Igrači Sarajeva sve ovo vrijeme su proveli u svlačionici. Od odigravanja utakmice nema ništa, a novi termin će naknadno odrediti Nogometni savez BiH.

  Prema izjavama očevidaca, u Širokom je tokom nereda pukla cijev vodovodnog sistema, nakon čega je jedan dio stanovništva ostao bez vode, dok su u pojedinim dijelovima grada nastale poplave. Tokom intervencije specijalnog odreda, kako saznajemo, oduzeta je i određena količina pištolja te jedan kalašnjikov.

  Izvještač Hrvatske televizije iz Širokog Brijega Miljenko Karačić u večernjem dnevniku je javio da je okidač nereda bio momenat kada je policija kod navijača Sarajeva pronašla predmete neprimjerene za utkamicu, nakon čega su ovi pobijesnili. Jedan je navodno oteo i pištolj od policajca te počeo pucati njime, što je pokrenulo i navijače Širokog, te opću tuču. Sukob navijača dvaju klubova je rezultirao lomljenjem svega na šta su naišli. Navijači su navodno upadali i u privatne kuće, do kojih su stizali i meci.

  HTV također izvještava da su četiri povrijeđena navijača u životno opasnom stanju u bolnici u Mostaru.

  Posljednje informacije kojima raspolažemo je da će povrijeđeni navijači biti transportirani u Sarajevo, gdje je već u Centru urgentne medicine spremno 7 ljekara koji će izvršiti njihovo zbrinjavanje.

  sarajevo-x