Anonymous
  Post count: 2088

  Zvanični dodadašnji epilog sveopšte tuče navijača zeničkog Čelika i navijača iz Sarajeva, prema tvrdnjama u MUP-u Kantona Sarajevo i Hitnoj pomoći zvanično je dvoje povrijeđenih, a uhapšen je i jedan huligan zbog napada na policajaca.
  Povrijeđenih je na desetine, ali brojni navijači Čelika odbili su primiti ljekarsku pomoć u Sarajevu, svi osim dvojice. Stoga, tačan broj povrijeđenih trenutno nikome nije poznat. U sukobima je oštećeno policijsko vozilo, nekoliko privatnih automobila parkiranih u sarajevskom naselju Ciglane, prozori na obližnjim stanovima, autobus gradskog saobraćaja u našoj prijestonici, te nekoliko kafića u pomenutom kvartu. Pričinjena je velika materijalna šteta, koja se još uvijek zbraja, a prema prvim procjenama premašiće najmanje 100.000 maraka?!

  Neko od huligana bacio je i topovski udar koji je izazvao i snažnu ekploziju, što je uznemirilo stanovnike ovog dijela Sarajeva, a špekulacije prema kojima je jedna osoba podlegla u tuči, ispostavilo se, srećom, nisu tačne! Tokom sukoba brojni svjedoci govorili su i o upotrebi vatrenog oružja, ali ni to niko nije potvrdio.

  Prema zvaničnim informacijama iz policije do incidenta je došlo nešto prije 16 sati kada su navijači iz Sarajeva ispod nadvožnjaka na Ciglanama «dočekali» konvoj sa preko 100 simpatizera zeničkog kluba. Napali su ih, a onda je došlo do sveopšte tuče i scena koje izazavaju samo zgražavanje. Letjele su kamenice, stolice, stolovi, tvrdi predmeti svih vrsta, gađali su se i pirotehničkim sredstvima. Sukob je trajao skoro sat vremena, a u to vrijeme policija je blokirala područje šireg dijela Ciglana. Životi su bili ugroženi i prolaznicima!

  Užasno nedjeljno poslijepodne u Sarajevu!

  Preuzeto sa www.sportsport.ba