Mustafa
Participant
  Post count: 8282

  ZAMJENIO bordo za PLAVI

  Bučan potpisao na dvije godine

  Sead Bučan, brzonogi desni bočni igrač, prvo je ovosezonsko pojačanje FK Željezničar. Doskorašnji fudbaler Sarajeva ugovor sa premijerligašem sa Grbavice potpisao je juče na dvije godine.

  “Sa Bučanom smo dogovorili dvogodišnju saradnju, a on neće biti jedino pojačanje. U pregovorima smo sa još nekoliko fudbalera, ali je ne želim govoriti o njihovim imenima sve dok posao ne bude završen”, rekao je Dželaludin Muharemović, sportski direktor “Želje”.

  U novijoj istoriji sve su češći transferi između ljutih sarajevskih rivala, a mnogo je više igrača koji su sa “Koševa” došli na “Grbavicu”.

  “Nisam jedini fudbaler koji je iz Sarajeva prešao u ‘Želju’. Odbio sam produžiti ugovor sa koševskim premijerligašem, a uz to sam odbio i Čelik, s obzirom da sam sa ‘Grbavice’ dobio najkonkretniju ponudu. Iz razgovora sa čelnim ljudima stekao sam utisak da Željezničar ima velike ambicije u novoj sezoni i da ćemo jurišati na vrh tabele. Sa Sarajevom sam osvojio titulu, a to isto želim i sa Željezničarom”, rekao je Bučan nakon parafa dvogodišnje saradnje.

  Između ostalih igrača, bordo dres plavim su zamijenili i Aldin Ćenan, Arben Avdija, Edin Dudo, Mirza Mešić, Albin Pelak, Rasim Reiz… Istina, nekoliko njih se ponovo vratilo na “Koševo”, a to će najvjerovatnije uraditi i Dudo, koji bi trebalo da se pojavi na prozivci Sarajeva, zakazanoj za sutra.

  Muharemović je naglasio da će u petak na “Grbavici” gostovati crnogorski Mogren, te da će tada trener Simo Krunić provjeriti nekoliko igrača, koji bi mogli u budućnosti nositi “Željin” dres.