Mustafa
Participant
  Post count: 8282

  Seferović oduševljen nagradom

  Piše: M. Dautbegović
  29.12.09.

  Mladi Bosanac Haris Seferović, koji je s reprezentacijom Švajcarske postao svjetski prvak primio je sinoć nagradu za najboljeg U-19 fudbalera Bosne i Hercegovine u izboru portala SportSport.ba.

  Na svečanoj ceremoniji dodjela nagrade, održanoj sinoć u sarajevskom Domu mladih, Seferović se našao u društvu velikana bh. fudbala. Sa njegovre lijeve strane sjedio je kapiten reprezentacije Bosne i Hercegovine Emir Spahić, a sa desne je bio prvi strijelac Zmajeva i zvanično najbolji fudbaler BiH Edin Džeko. Društvo su im pravili i najbolji igrač Hrvatske nogometne lige Ermin Zec, te legenda bh. fudbala Sergej Barbarez. Društvo za poželiti.

  “Velika je mi čast što sam se našao u društvu velikana bh. i evropskog fudbala. Moram priznati da me malo iznenadilo kada ste me obavijestili ispred SportSport.ba da sam izabran za najboljeg igrača domovine do 19 godina. Ovo je za mene veliko priznanje i želim se ovim putem zahvaliti i portalu SportSport.ba i svima ostalima koji su učestvovali u glasanju što su mi odlučili dati nagradu”, kaže Seferović.

  Kakav je osjećaj biti u društvu naših reprezentativaca Spahića, Džeke, Zeca, te Sergeja Barbareza?

  “Uh (smijeh) sjajan je osjećaj sjediti sa fudbalskim veličinima, igračima koje gledaš na televiziji. Uz Zlatana Ibrahimovića, Edin Džeko je moj omiljeni fudbaler i jako je lijep osjećaj biti u njegovom društvu na jednoj ovakvoj manifestaciji”, dodao je Seferović.

  U neobaveznom razgovoru sa kapitenom Zmajeva Emirom Spahićem, koji je cijelu noć lobirao kod Seferovića da se mladi napadač odluči obući dres svoje domovine, dobili smo informaciju kako je Spaha uspio u svom lobiranju. Vidjećemo.