Mustafa
Participant
  Post count: 8282

  [color=#FF0000][b]Moje đačko doba u Sarajevu 19. dio

  “STELEKS”[/b][/color]

  To su bile godine otvaranja disco klubova.

  Na Vrbanji u sjeni – Skupstine i Izvrsnog vijeca, staklenog racunarskog centra nekad mocne banke PBS, – u prostorijama naslonjenim na bivsi hangar odavno zatvorene remize, posljednjeg prebivalista zelenih “vashingtonaca”, se nalazio STELEKS.

  STudenti ELEKtrotehnike Sarajevo. Klub studenata Elektrotehnickog Fakulteta Sarajevo.

  Znači Steleks je bio lociran na desnoj obali Miljacke, uzvodno od mosta Vrbanja, na adresi Gundulićeva 2.

  Steleks “disko” – dobra muzike, profesionalni zvuk, predivne prostorije za to doba.

  Bilo je dosta tih klubova na prostorima kuda smo se mi kretali npr. ZUB (Klub studenata stomatologije), KUK-a (Klub studenata Medicine) itd..

  Steleks je tih godina preuzeo od KUK-a (Klub studenata Medicine) titulu naj – kluba, STELEKS se izdigao za klasu iznad slicnih mjesta u gradu.

  Da bi se ušlo u Steleks morao si imati njihovu člansku kartu i naravno morao si imati 18 godina. Sa rajom sam u par navrata posjetio i ovaj objekat i naravno smo ulazili obično bez problema. Uvijek se tu nalazilo načina da se uđe, bilo da poznajemo nekog studenta koji nam omogući da platimo ulaz i uđemo unutra bilo da uđemo na neku drugu foru… Već sam spominjao Marić Spomenka iz Doma SVČ sa kojim sam išao u ovaj klub, a tu je često bio i Enis Milavica (Sedrenik), sa kojim sam išao u isti razred medicinske škole..

  Pošto su tu bili pretežno studenti i da tako kažem starija raja mi smo uglavnom bili više radoznali kako Steleks izgleda, kakva je atmosfera itd. Jer se o Steleksu naširoko i nadugačko pričalo.

  Uglavnom priče o Steleksu su bile opravdane….

  Nastaviće se…