Kaza
Keymaster
  Post count: 6138

  Ovaj problem imaju uglavnom oni clanovi koji su aktivniji na forumu. Svaka tema u kojoj ste napisali post automatski podrazumijeva obavjestavanje putem e-mail ako neko poslije vas pise u toj temi. Ako ste pisali u vise tema onda ce svaka promjena u temi biti propracena obavjestavanjem putem e-mail.
  Kako sprijeciti dolazak e-mail ako to vi ne zelite. Imaju dva nacina.

  1. nacin
  Kada napisete svoj prvi post u nekoj temi , prije nego sto posaljete post , gore iznad u lijevom dijelu imate ponudu u pravougaoniku (crvena boja) “odjavi pretplatu”. Tu kliknite jednom mausom i promjene u toj temi nece biti propracene sa e-mail. Ukoliko ste se pak predomislili I zelite ponovo ukljuciti obavjestavanje to mozete uraditi ako kliknete na isto mjesto na kome sada stoji “prijavi temu”.
  Dakle ovo se odnosi na jednu temu a ako zelite odjaviti I ostale teme onda bi morali u svaku ulaziti I ovo isto uciniti.

  2. Drugi nacin je daleko brzi.

  Kada udjete u forum, gore na vrhu vidite svoj avatar i mogucnost poziva za „moj profil“. Kliknite jednom na „moj profil“ a onda lijevo u meniju „moje pretplate“. Otvorice vam se sve teme u kojima ste pisali. To moze biti i na dvije- tri stranice ukoliko ste ucestvovali u vise temea. Na kraju svake teme stoji kvadratic na koji treba da kliknete I u njemu ce se pojaviti “kvaka”. Ako zelite pobrisati sve teme kliknite na sve kvadratice pored tema. Kada ste to uradili onda zahtjevajte dole u dnu “izbrisi”
  Kada to uradite vise necete dobivati obavjestenja putem e-mail. Ukoliko se otvori neka nova tema u koju se upisete onda to pitanje mozete odmah rijesiti prvim nacinom.

  Nadam se da sam bio jasan.