Kaza
Keymaster
  Post count: 6138

  Evo jos jedne knjige koja po sadrzaju ne pripada knjigama bosanskog Podrinja, ali je interesantna zbog toga sto autor ove knjige pripada rogatickom kraju.Da se logori ne razlikuju puno bili oni srpski ili hrvatski dokazuje i ova knjiga koja govori o torturi nad Bosnjacima u hrvatskom logoru. Tu torturu je prezivio nas sugradjanin Avdo Catic.

  LOGORAS

  Autor: Avdo Catic

  Avdo Catic rodjen je 10. januara 1958.god. u selu Trnovo, opstina Rogatica. Osnovnu skolu zavrsio u Sljedovicima a srednju u Rogatici, Pedagosku Akademiju u Sarajevu te Filozofski fakultet u Zagrebu, odsjek juznoslovenski jezici i knjizevnost. Radio u skolskom sistemu Zapadne Bosne, a rat ga je zatekao na mjestu ucitelja hrvatskog jezika u Karlovcu RH.Prije rata radio kao dopisnik krajiskih novina te saradnik karlovackog tjednika. U Hrvatskoj prije rata objavio vise strucnih radova iz oblasti juznoslovenskih jezika i knjizevnosti. Iz skolskih klupa 6. maja 1993 u Karlovcu odveden na informativni razgovor u vojnu policiju u Karlovac, gdje sa mnogim njegovim kolegama Bosnjacima, Muslimanima biva odveden u logor o cemu je napisao knjigu “Logoras”

  Knjiga je stampana u Americi, finansirana sopstvenim sredstvima u tirazu od 1000 primjeraka po cijeni od $14.95 .
  Generalni zastupnik je BiHTravel llc, adresa 645 Ashland Park Way Lawrenceville GA 30045 USA Tel: 770 822 0827 ili 678 575 9696. Email: bihtravel@bellsouth.net.