Anonymous
    Post count: 2088

Ne trebamo se raspravljati,doduse svako ima pravo misljenja,i sto nam treba da dolazi do situacija da jedni drugima zamjeramo.Efendija,nije ti lahko,ja te ne osudjujem.Kad je sad tako napeta situacija,mozes li zamisliti kako je bilo onih par mjeseci,nama koji pamtimo Rogaticu kada je umrla,kad nas je nestalo s lica zemlje,onako ko vode se napiti.Meni jos odzvonjavaju glasovi kad legnem….ovoga cemo zaklati…mene,babu…gdje cemo ih ….ljudi hoce da nas sad sve pobiju…onda da se halalimo…ja idem pravo,cujem rafale,ja ostah njih pobise,gledam onako pun straha,kao ovca koja ceka noza…
    Nemojte da sebi dozvolimo,da se mi izmedju sebe koljemo ko vukovi,na ove mubarek dane.Sjetite se Vi koji ste bili tamo gdje je bilo najgore,kako smo bili,haman svi ko jedan.Polovili zalogaj hljeba,ko ja i Behar u autobusu bez voznog reda.Nosili jedni druge na ledjima,davali zadnji zalogaj iz usta svome djetetu kojem sutra nismo imali sta dati,ali…Bili smo nekako zajedno,pa koliko toliko,ali se nismo dijelili na bogate i siromasne,niti na rogatica i rogaticani. Nego nam je bila svima zajednicka zelja,SLOBODA,koju nam je Bog dao,ali nas je podijelio.
    Ja bih posavjetovao Nerice,da novac koji su namjenili da pomognu obnovi onoga sto su sami porusili,bilo bi him pametnije,da novac sacuvaju,jer koliko su jada nacinili,nece him moci ni hotel zaleci onoliko koliko ce trebati dati novca advokatima,kada jednoga dana budu tamo gdje pripadaju…zatvor
    Efendija i svi ostali moji sugradjani sabur,doci ce dan pravde…Twin Peaks