31-07-2009
Popodne na Bijelim Vodama
I tako vozeci se dalje kanjonom Prace pa onda uz Drinu, ja i Zenga, stigosmo u Gorazde. Kratko se zadrzasmo i onda odemo gore do Vitkovica. Cilj nam je bio nas kamenorezac Suad Ajanovic. Treba mi da se dogovorimo da zamijeni nenin mi nisan koji je ostecen i polomljen. Nismo mu imali broj mobitela pa tako smo stigli nacoravo. Nadjosmo radnju i udarismo na zakljucana vrata. Kontam ko bi i radio po ovakoj vrelini. Na vratima nadjosmo broj mobitela i okrenuh ga odmah. Javi se Suad govoreci mi da se nalazi trenutno u Rogatici…
Sjedosmo u auto i nazad prema Gorazdu i dalje uzbrdo za Bijele Vode. Vozimo polahko i uzivamo u pogledu zaustavljajuci se cesto. Ljepota ziva gledati odozgo na Gorazde i dole niz jezero prema Kopacima i Ustipraci.
Svratismo malo gore i kod onih ratnih trofeja, tenkova i ostalog orudja, a domalo i na hair vodu koju su podigli rogaticki borci svojim poginulim sugradjanima. Zenga odusevljen ljepotom svega sto je vidio u ovom danu.
I evo nas kod Pede na Bijelim Vodama. Sjedi za stolim ispred restorana u hladu, ko da naas ceka. Poselamimo se a Peda iznenadjen me pita jel to jos nisam otiso nazad u Holandiju. Ja se smijem govoreci mu da jesam ali da sam se zazelio ljepote Bijelih Voda, i evo me opet. Vicem Zengi da nas slika jednom jer sam u maju kritikovan, od strane moje rodice iz Chikaga, da je to sve lijepo ali nema Pede ni na jednoj slici.
Ostadosmo citavo popodne i kad dan poce da se pretvara u vece poselamismo se i, ja i Zenga, krenusmo polahko put Hadzica preko Prace i Sarajeva…:)
Dva Nedima
Pogled na restoran i bungalove iznad
Pogled na bastu sa terasama ispod
Pogled na bazen i terase okolo njega
Pogled na bungalove pored i novoizgradjeni hotel iza njih
A sledeceg petka, ako Bog da, opet za Rogaticu…
:)