Teva
Participant
  Post count: 8872

  GORAZDE

  Podrinjci nece glasati za federalni budjet

  Subota, 20 decembar 2008

  Gorazde

  Potpredsjednik Federacije BiH Mirsad Kebo i federalni ministri Salko Obhodjas, Edin Music, Zahid Crnkic, Desnica Radivojevic i Nail Seckanovic jucer su se u Gorazdu sa zvanicnicima BPK dogovorili o zajednickom nastupu pred Parlamentom FBiH kako bi u nacrt budzeta bio uvrsten i grant i za narednu godinu.

  U nacrtu budzeta, naime, kako je kazao kantonalni premijer Nazif Uruci, nije predvidjena nijedna marka za pomoc u funkcioniranju BPK, a potrebno je najmanje osam miliona.

  – Dogovorili smo se da poslanici s ovog podrucja iz svih politickih partija ne glasaju za budzet FBiH ako ne bude sadrzavao neophodna minimalna sredstva za odrzavanje zivota u BPK, Posavskom i Livanjskom kantonu, odnosno opcinama u kojima ima dosta srpskih povratnika, koji su u izuzetno teskoj situaciji. Hocemo da zadovoljimo potrebe sva tri naroda i bez tog pristupa ne mozemo opstati – kazao je Kebo.

  On je ispunio obecanje dato nakon nedavnih lazi u medijima o navodnim prijetnjama ubistvom i sastao se i s Redzom Bektom, vlasnikom Bekto Precise.

  – Obojica smo tu bili zloupotrijebljeni. Tome ne treba pridavati veliki znacaj. Nas dvojica samo mozemo biti predmet takvih suludih ljudi koji napadaju nevine i sprecavaju ih da vode privredu i drustvo. Mi smo na jednoj strani, a na drugoj su oni koji imaju lose politicke, ljudske, kriminalne motive da to rade – istakao je Kebo.