ponekad ovdje
Participant
  Post count: 1139


  VISEGRAD

  Višegrad dobio novi Dom zdravlja

  Datum: 09.12.2008

  VIŠEGRAD – U objekat novog Doma zdravlja koji je juče otvoren u Višegradu, Vlada je uložila 2,4 miliona maraka, a preostaje još da se nabavi dio medicinske i druge opreme za njegove prostorije.

  Ovo je prilikom otvaranja Doma zdravlja koji se nalazi na prostoru bivše fabrike “Metalac”, rekao predsjednik Vlade Republike Srpske Milorad Dodik.

  – Ovaj objekat završen je za godinu dana i raspolaže sa 1.400 kvadratnih metara korisnog prostora što će omogućiti Višegrađanima kvalitetnu, brzu i stručnu medicinsku uslugu – rekao je Dodik.

  Direktor Doma zdravlja u Višegradu Jasna Vidaković je naglasila da će se u prostorijama ove zdravstvene ustanove na efikasan način organizovati rad i realizovati projekat porodične medicine.

  Načelnik opštine Tomislav Popović je rekao da je završetkom ovog projekta ostvarena dugogodišnja želja stanovnika ove opštine.

  Na sastanku sa rukovodstvom opštine i predstavnicima privrednog i društvenog života Višegrada premijer Dodik je rekao da će Vlada RS i opština u narednoj godini obezbijediti 10 miliona maraka za obnovu infrastrukture u opštini.

  – Prvenstveno to se odnosi na rekonstrukciju vodovoda i kanalizacije, popravku i izgradnju trase magistralnog puta na ulasku u grad iz pravca Nezuka, zatim završetak projekta obnove uskotračne pruge Vardište – Višegrad kao i radova u naselju za izbjeglice u Garči – rekao je Dodik.

  Pored ovih projekata Vlada će pomoći i rješavanju pitanja gradske rasvjete, završetku započetih investicija, zbrinjavanju porodica boračkih kategorija kao i vraćanju starog turističkog sjaja ovom gradu na obalama Drine i Rzava.