Anonymous
  Post count: 2088

  Splavom niz Drinu od Ustikoline do Goražda

  Brojni gosti iz Mostara, Širokog Brijega, Bihaća, Tuzle, Zenice, Sarajeva, Foče i drugih gradova uživali u splavarenju…

  Manifestacija “Drina i Prača, nove turističke destinacije u BiH” održana je jučer, čime je zvanično otvoren početak turističke sezone u Bosansko-podrinjskom kantonu.

  U splavarenju Drinom od Ustikoline do Goražda uživali su gosti iz Mostara, Širokog Brijega, Bihaća, Tuzle, Zenice, Sarajeva, Foče i drugih gradova, ali i pripadnici njemačkog LOT tima, prijatelji iz SAD, Saudijske Arabije i Irana, te brojne novinarske ekipe.

  U restoranu “Baša” u Ustikolini manifestaciju je otvorio premijer BPK Salem Halilović, a nakon prvog dijela plovidbe gosti su predahnuli u prelijepom ambijentu Ribarske kolibe u Vranićima. Po pristajanju u Goražde uslijedila je zanimljiva završnica u turističkom kompleksu Bijele vode kod Prače.

  Inače, iako takvog izbora jučer nije bilo, već na prvi pogled najljepšu postavu na splavu predvodila je aktuelna Miss BiH Tanja Vujičić sa ekipom TV OBN, najsigurniji je bio splav sa policijskim komesarima Edibom Bičom i uvijek namrgođenim Himzom Selimovićem, dok je najveselije bilo društvo direktora “Šeh ina” Muhameda Ramovića s kojim su na splavu bili pripadnici njemačkog EUFOR-a, delegacije iz Irana i Jevrejske zajednice, kojima se priključio i Ibrahim Spahić.

  (AVAZ)