mirsad_d
Participant
  Post count: 4000

  Goražde: Obavljena identifikacija pet žrtava
  22.10.2009. 16:59

  Posmrtni ostaci žrtava do preuzimanja od članova porodica ostat će u Centru za obdukciju i identifikaciju u Vitkovićima…

  U prostorijama Instituta za nestale osobe BiH – terenski ured Goražde danas je obavljena identifikacija posmrtnih ostataka pet žrtava, ranije ekshumiranih na različitim lokacijama.

  Kako je kazala portparolka Instituta za nestale osobe BiH, Lejla Čengić, po nalogu Tužilaštva BPK-a pregled i obdukciju tijela obavio je dr. Vedo Tuco, spec. sudske medicine, a sve pripremne radnje obavio je istražitelj Instituta za nestale osobe Šefik Delahmet.

  Identifikaciji su prisustvovali i članovi porodica žrtava.

  DNK analiza potvrdila je identitet žrtava – Bezdrob (Hasib) Husein, rođen 1958. godine, ekshumiranog na lokalitetu Buk bijela u općini Foča, Agović (Zećir) Sulejman, rođen 1936. ekshumiran u mjestu Ruda Brda – Foča, Berberović (Salko) Meho, rođen 1923., ekshumiran u mjestu Stojkovići – Foča, Kadić (Muradif) Šaćir, rođen 1933., ekshumiran u mjestu Fočanska Jabuka i Pejmanović (Hasib) Haso, rođen 1968. godine, eskhumiran u mjestu Blace -općina Višegrad.

  Posmrtni ostaci žrtava do preuzimanja od članova porodica ostat će u Centru za obdukciju i identifikaciju u Vitkovićima, gdje još 118 tijela čeka na identifikaciju.

  Autor: Fena