mirsad_d
Participant
  Post count: 4000

  [b]
  U izgradnju restorana uložili 800.000 maraka [/b]
  Četvrtak, 15 OCTOBER 2009 18:34

  Odlučivši kompletan kapital koji su stekli tokom izbjeglištva uložiti u Praču, Rijad i Sabaheta Palić život u daleko razvijenijoj zemlji zamijenili su za borbu u malom, nerazvijenom mjestu u BPK Goražde.

  Prijeratni zamjenik komandira vatrogasne jedinice u Zvorniku i radnica Vezionice u tom gradu, u Francusku su sa kćerkama Rijaldom i Melindom otišli početkom rata.

  – Vrlo je teško bilo doći do papira pa se radilo svašta. Prali smo stakla, a ja sam radio sve što se može raditi na patosima. Tako smo stekli trosoban stan i garažu na vrlo povoljnom mjestu – kaže Rijad Palić.

  U Praču su dolazili na godišnje odmore. Shvatili su da ovo mjesto nema objekat u koji se može izaći, te da zbog toga moraju putovati do Sarajeva. Uložili su 800.000 KM u izgradnju restorana, koji sa galerijom i baštom raspolaže sa ukupno 250 mjesta, a na proljeće planiraju izgradnju i četiri bungalova i bazena.

  – Neko pravi kuću, a mi smo napravili malo veću – kaže Rijad, koji ne očekuje da za svog života dočeka povrat investicije, ali svojoj djeci i mjestu koje ga je opčinilo ljepotom želi ostaviti vrijedan poklon u naslijeđe.

  (Dnevni avaz)