Mustafa
Participant
  Post count: 8282

  GORAZDE:

  Navijači beogradskog Partizana divljali u Goraždu

  Grupa navijača beogradskog Partizana izazvala je u četvrtak incident u goraždanskom hotelu “Behar”. Osamnaest “Grobara” iz Nikšića u Crnoj Gori, koji nisu savladali osnove geografije, uzvikujući parole “Ovo je Srbija” i “Živio Beograd” izašlo je iz minibusa kojim su išli u Čačak, na utakmicu kluba za koji navijaju protiv tamošnjeg Borca.

  – Psovali su balijske majke, dizali tri prsta… Onda su počeli razbijati pepeljare, flaše bacati. Nisam smio među njih, nego sam se vratio u hotel. I sada se tresem – kaže konobar Muhidin Uzunović, a očevidac Husein Hajrić dodaje da su svi redom bili pijani.

  Huligani su se u bašti hotela zadržali svega nekoliko minuta. Srećom, jer desetine ogorčenih Goraždana zakasnilo je da ih podsjeti na propuštene lekcije iz geografije i da ih priupita zašto u njihovom gradu prave nered.

  Nakon što su ignorirali policajca koji ih je zaustavljao u Titovoj ulici, huligani su ipak dolijali i to samo stotinjak metara od entitetske linije prema Novom Goraždu, gdje ih je zaustavila patrola PS Goražde. Trojica su privedeni u policiju i zadržani par sati.

  U međuvremenu, grupa koja ih je čekala kod crkve u Sopotnici, oštetila je jedno vozilo, o čemu je obaviještena i PS Novo Goražde.

  – U prolazu kroz Bosnu nismo pravili neku razliku između bosanskog i srpskog entiteta, nismo znali đe se nalazimo. Znali smo da je grad Goražde, ali kome pripada i tako to – pokušao nam je objasniti Ivan Vojičić te je dodao:

  – Izvinjavam se još jednom ako smo bilo kojim činom iznervirali, iritirali građane Goražda. Izvinjavam se gazdi lokala, koji nam je maksimalno izašao u susret i žao mi je što nismo došli da prijateljski popijemo piće. Dirnulo me kada sam čuo da je stopostotni ratni invalid, jer to je čovjek koji je možda ranjen i od strane ljudi iz moje zemlje ili Srbije. Učinio je ljudski čin – dodao je Vojičić.

  Vlasnik hotela “Behar” Muris Ražanica nikšićkim “Grobarima” nije želio uzeti novac. Bilo mu je dovoljno njihovo izvinjenje i spoznaja da je Goražde ipak u BiH, a ne u Srbiji.

  (Dnevni Avaz)