Mustafa
Participant
  Post count: 8282

  Srbija opet prelazi Drinu

  Potpuno je jasno zašto posljednjih sedmica srbijanski mediji daju sve više značaja Dodikovim separatističkim izjavama

  Prije nekoliko dana u srcu suverene BiH desio se opasan politički presedan, precizno tempiran da dolije ulje na vatru u vrijeme jedne od najvećih kriza u državi, koju je uzrokovala gramziva borba za fotelje federalnih institucija.

  Vlada Srbije održala je prvu zajedničku sjednicu s Vladom entiteta RS na teritoriji druge međunarodno priznate države i nazvala je – “historijskom”. Tek će vrijeme pokazati njenu “historijsku vrijednost”, ali činjenica je da se još nikada u modernoj Evropi nije desilo da Vlada jedne suverene države spakuje laptope i aktovke, prijeđe granicu i zasjeda na teritoriji druge suverene države!

  Tako je zvanični Beograd nastavio tamo gdje je stao raspisivanjem potjernica za bh. patriotima i ljudima koji najsnažnije utjelovljuju BiH i njenu državnost.

  Ako više ne može potjernicama, onda može državno-entitetskim sjednicama, izmišljenim specijalnim vezama i serviranim pričama o srpsko-srbijanskom savezu s Rusijom u novom političkom bloku. Ove metode, naime, dijelu nacionalističkog korpusa (Tadiću i Dodiku prijeko potrebnog) trebaju dati privid političke borbe za brisanje granice na Drini, a sve u konačnici snažno destabilizira BiH u vrijeme kada je najranjivija.

  Potpuno je, stoga, jasno zašto posljednjih mjeseci i sedmica srbijanski mediji daju sve više značaja Dodikovim separatističkim izjavama, dok istovremeno malo ko od njih mete ispred svog praga!

  Opća je, naime, ocjena analitičara da srbijanski režim na ovaj način skreće pozornost s velikih političkih, socijalnih i ekonomskih problema s kojima se trenutno susreće zvanični Beograd.

  avaz