Kaza
Keymaster
  Post count: 6138

  Poslije jednog ovakvog posta zaista ne znam sta da mislim. Mislim da sam na kulturan nacin pokusao da iznesem svoje misljenje o ovoj temi pokusavajuci to da podkrijepim cinjenicama. Nisam mislim, nijednog momenta nikoga kroz svoju diskusiju vrijedjao niti omalovazavao. Toliko bolestan nisam da se nekom cinicno nasmijem samo zbog toga sto drugacije misli. Dok sam pokusavao dati doprinos da se diskusija razvije pokretac teme cijelo vrijeme pokusava da se sa temom zavrsi. Valjda misli da je dovoljno samo da se kaze, da se oko toga nema vise sta govoriti. Onako je valjda kako on kaze i gotovo. Ostali treba da kazu samo „amin“. Pa posto pokretac nije raspolozen da svoju temu razvija dalje , nego zeli sto prije da je zavrsi, evo ja povlacim svoje najave za slijedece postove. Samo cu pokretacu teme odgovoriti na par njegovih opaski.

  [color=#825900][quote=”Sele(citat)”] Rece Kaza ,pitanja mnogo,a odgovora malo.A sam dade sijaset odgovora,izmedju ostalog da se Andric vise bavio politikom nego sto je to normalno za jednog umjetnika.Sta,nego da se nasmijem.Koja je to mjera dokle se neko necim moze baviti.
  [/quote][/color]

  Ako neko pise djela da bi preko njih ostvario politicke ciljeve onda je to politika a ne umjetnost a pisac politicar a ne umjetnik.
  Ja sam na postavljena pitanja dao svoje misljenje koje ne mora da bude prihvaceno i tacno. Ocekivao sam protuargumente a ne jednostavno odgovor : “ To ti je tako i tacka”. Ubuduce cu nastojati da zaobilazim tvoje teme jer ti od diskutanata ocekujes da ti aminuju a ja bas nisam jedan od takvih.

  Ako malo bolje procitas sta sam napisao vedjet ces da stoji da sam rekao da su u organizaciji Mlada Bosna bili pretezno clanovi srpske nacionalnosti. Dakle ne iskljucujem da je bio i neki musliman. Pa bilo je, i ima danas muslimana koji pokusavaju da budu radikalniji Srbi i od samih Srba. Nije to meni nista cudno ni nepoznato.

  Dok su drugi ratovali u drugom svjetskom ratu on je sjedio u Beogradu i pisao. Pa valjda je logicno da je to sto je pisao objavio poslije rata. A ko bi mu to jos stampao njegova djela za vrijeme rata?

  [color=#825900][quote=”Sele(citat)”] Zasto je 1954.usao u SKJ.Moj odgovor je ustvari protupitanje,zasto je neko u istim godimana,ili mladji,izasao iz SKJ.Necemo o imenima.
  [/quote][/color]

  Oni koji su izlazili iz partije su izlazili zbog nezadovoljstva sto u partiji nema demokratizacije a ne iz nekog interesa. Oni koji ulaze u istu tu partiju u 62 godini, ulaze samo zbog interesa a nikako zbog uvjerenja.

  I na kraju posto su Njegos i Andric napisali kapitalna djela nema se sta vise tu rapsravljati, bar sa onima koji imaju kategoricno to misljenje i tacka.