Anonymous
    Post count: 2088

    Malo je mjesta u Bosni i Hercegovini kao sto je Jahorina ( 1.916 m). Nalazi se u neposrednoj blizini Sarajeva i jedina je od zlatnih olimpijskih planina. Priroda je Jahorini podarila svu raskos koju je imala: skijaske terene, brojne izvore i potoke, sume bogate divljaci, socne livade za razvoj stocarstva, prekrasne predjele preko kojih vode planinske staze.

    Jahorina je danas jedan od najpopularnijih zimskih sportsko-rekreativnih centara na Balkanu. Zbog toga tokom zime nije u mogucnosti da prihvati sve ljubitelje zimskih sportova koji bi zeljeli da uzivaju u njenim ljepotama. Jahorinu mnogi nazivaju bijela ljepotica.

    Jahorina ima cetiri hotela. Najpopularniji je hotel “Bistrica” (cetiri zvjezdice). Smjesten je na 1620 metara nadmorske visine, u neposrednoj blizini skijaskih staza. Raspolaze sa 152 sobe i osam apartmana. Tu je i Hotel “Kristal”. Sa 60 kreveta, to je najmanji hotel na Jahorini. Hotel “Rajska dolina” (B kategorija, tri zvjezdice) ima 220 lezajeva, a renovirani Hotel “Kosuta” raspolaze sa 170 kreveta i pogodan je za odrzavanje seminara i konferencija ili druzenje radnika uspjesnih domacih i stranih firmi.