Mustafa
Participant
  Post count: 8282

  „Obezbijedimo im krov nad glavom 2012“

  I ovoga proljeca, kao i prethodnih, H.O. Bošnjaka Danske „Most-Bro“ kreće u organiziranje tradicionalne akcije „Obezbijedimo im krov nad glavom 2012“. Ova akcija ima za svrhu da se prikupljenim sredstvima pomogne demobilisanim borcima Armije Republike Bosne i Hercegovine u riješavanju njihovih stambenih problema. Pomoć se sastoji u tome da se toj populaciji pomogne u rekonstrukciji njihovih neuslovnih sredina gdje zive.

  Tokom proljeca nasi ce clanovi po cijeloj Danskoj prikupljati novčana sredstva i pocetkom jula ta sredstva ce se koristiti za obnavljanje kuća ove boracke populacije. Most-Bro ovaj projekat sa velikim uspjehom vodi od 2007.godine.

  Prosle godine je prikupljeno 161.718 DK 55 EURA 380 sek i 55 eura .

  Kroz ovaj vid pomoći do sada smo zbrinuli 21 porodicu sirom Bosne i Hercegovine. Prva porodica kojoj se pomoglo kroz ove akcije je bila porodica Asima Sahinovica iz Buzima sa desetero djece. Ove godine u konkurenciji imamo devet porodica. Prosle godine akciju smo radili u saradnji sa emisijama „Nasa Realnost“ i „Istina TV“ tako da smo i ove godine oducili da opet sa njima odradimo ovu nasu tradicionalnu akciju. „Nasa Realnost“ i „ Istina TV“ su dvije vrlo vazne organizacije koje dosta pomazu nasem narodu u domovini.

  Vazno je naglasiti da u ovoj akciji dosta pomognu i nasi gradjani iz Svedske i Norveske koji svojim prilozima pomognu da sakupljena sredstva budu dosta veca. Koristimo priliku da pozovemo sve da sa svojim prilogom pomognu koliko mogu. Nasi saradnici ce prikupljati sredstva od dana kada i zvanicno pocinje akcija a to je 01.april i trajati ce do 15.juna. Onima koji zele da svoja sredstva dostave na racun dostavljamo i nase racune za uplatu u Danskoj i uplate iz inostranstva. Molimo sve da svoje uplate naslove na „Obezbijedimo im krov nad glavom“.

  Tok akcije pratite na web saytu http://www.most-bro.dk i na nasoj Facebook stranici Mostbro!

  Uplate u Danskoj:
  Konto nr.: 7557-529-238
  Reg. nr.: 2470 – Nordea Bank

  Uplate van Danske:
  IBAN: DK7820007557529238
  Nordeas BIC (NDEADKKK)

  Tim H.O. ”Most-Bro”