mirsad_d
Participant
  Post count: 4000

  Hikaje Priče
  Islam za 20 centi…

  Davno jednom jedan imam doselio se u London.Cesto bi se vozio autobusom iz centra do njegovog stana, isti broj autobusa je bio od mesdzida do stana gdje je zivio.

  Jednog dana, vozac autobusa namjerno mu je dao dvadeset centi vise kusura.

  Sjedajuci na sjediste iza kada je shvatio da je dobio vise kusura, imam razmisljajuci poce govoriti sebi:vrati to vozacu, nije ispravno zadrzati taj novac. Onda bi pomislio, ma to je samo dvadeset centi.Koga bi bilo briga za tako malo novca. Autobusna kompanija ionako dobije previse. Oni nece ni primjetiti da im fali.Prihvati to kao dar od Allaha i nastavi dalje.
  Kada je stigao do svoje stanice, Imam je zastao na momenat i onda je pruzio vozacu dvadeset centi nazad, rekavsi: dali ste mi previse kusura.
  Vozac se nasmija i odgovori: Vi ste novi imam u mesdzidu, zar ne? Mislio sam da pocnem svracati u vas mesdzid da klanjam.Htio sam samo da vidim sta biste uradili s novcem, zato sam vam dao vise kusura.
  Kad je imam napokon izasao iz autobusa, njegova koljena su zadrhtala i pocela klecati. Morao se sabrati na trenutak, pogledao je ka nebu i zaplakao:

  ” O Allahu, zamalo sam prodao Islam za dvadeset centi!”

  Preispitajmo svoje nijete i pazimo na svoja djela, jer, cesto smo mi ti zivi primjeri koje drugi ljudi promatraju.