Mustafa
Participant
  Post count: 8282

  Budisti ubijaju muslimane i tijela spaljuju (uznemirujući sadržaj)

  Budisti su poznati kao pasivne, mirne osobe, ali kada je riječ o muslimanima, njihova tolerancija jednostavno nestane

  Najmanje 32 osobe ubijene su i spaljene u posljednjih nekoliko dana u Mianmaru, gdje budisti uz pomoć redovnih policijskih snaga masovno napadaju muslimane.

  Tijela su nakon ubistva spaljena na lomačama, a stravične fotografije svjedoče o gnusnom zločinu na koji još uvijek nema adekvatne reakcije međunarodne zajednice

  Tokom napada gnjevna rulja je u gradu Meikhtila spalila najmanje pet džamija, gdje su se i dogodili užasni zločini.

  Dešavanja u Meikhtili podsjećaju na slične scene od prošle godine u zapadnomMianmaru, gdje je sektaško nasilje između etničkih Rakhine budista i muslimana Rohingija ostavilo na stotine mrtvih i više od 100.000 raseljenih.
  Spaljeno je nekoliko kuća muslimana, a prema izvještaju AP-a budistički rulja naoružana mačetama hodala je ulicama tražeći žrtve.

  – Noge žrtava mogle su se vidjeti ispod tinjajuće mase ruševina i pepela. Razbijeno staklo, spaljeni automobili i motocikli, prevrnuti stolovi ispred spaljenih domova i prodavnica, dokaz su haosa koji je zahvatio ovaj grad, izvijestio je AP.

  Haos je počeo nakon što se proširila vijest o tome da je musliman, vlasnik zlatarske radnje ubio kupca budističkog monaha. Nakon toga rulja se pijavila na ulicama i počela ubijati ljude i paliti sve pred sobom.

  Najmanje 1200 muslimanskih porodica,što je oko 6000 osoba,pobjeglo je iz svojih domova i potražilo utočište na stadionu i policijskoj stanici.
  U Meikhtili monasi su prišli i prijetili novinarima koji su pokušavali pokriti dešavanja u ovom gradu čak u jednom momentu pokušavši da izvuku nekoliko novinara iz kombija. Jedan od monaha,pokrivenog lica, stavio je ispod vrata mačetu fotografu AP tražeći njegovu kameru,nakon čega je novinar predao memorijsku karticu kamere.

  (Bportal.ba/IslamBosna.ba)
  http://www.islambosna.ba/vijesti/vijesti-svijet/43609-budisti-ubijaju-muslimane-i-tijela-spaljuju-uznemirujui-sadraj