mikica
Participant
  Post count: 48

  Igre bez granica.
  Super svi su na poslu,a nama raspust.
  Nije bilo potrebno da se dogovaramo nekako smo uvijek mislili isto,kao da je dan bio unaprijed planiran.
  Doruckovao ili ne vazno je da se idemo i igrati.
  Jedne prilike sjedeci na ogradi od Amele Imamovic,ekipa Merima Amila,Aida,Amela i ja kao pricamo sta ko voli jesti?Odgovor je bio kriska kajmaka i paradajz ali napolju.
  I obzirom da u Gracanici nikad nisi mogao osjetiti razliku muske ili zenske igre,igracke nam nisu bile zanimljive,evo jedne igre u kojoj nam je Dido Senadov bio kao voditelj Igramo igru bez granica,svi se sjecamo tog zabavnog programa na televiziji.
  Imali smo sve potrebno,akcija pravljenja brane na gracanickom potoku,tu sam i naucila plivati tek kasnije smo se iskradali i bejezali da se kupamo na Rakitnici bez znanja roditelja.
  Prvi zadatak je bio pretrcati 10x preko potoka i sa svake strane ubrati po travku u sto kracem vremenu.
  Zatim roniti sto duze.
  Valjati se po zari a da se ne ozarite…
  nemogu da se sjetim kako smo zvali senadovu livadu ali smo cesto isli tamo i pravili sator pekli kukuruze i ostalo sta je ko pokupio iz kuće.
  Vracamo se oko 4 jer tad dolaze sa posla,saprali avlije slaufima da osvjezimo i vec igramo lastike,zaboga nigdje nismo isli.
  Moji i Hasecici pale rostilj u senadovoj avliji ona je veca mi smo u tom periodu bili postanari kod Sife Mirvic.Dok to bude gotovo malo cemo da se guramo na inprovizovanom skuteru,to smo napravili od nekih tockica i daski.
  Kako smo samo isli svima na zivce jer je to bilo glasno,kasnije su nam tu nasu vozilicu sakrili,ali ne zadugo nasli smo je u vanjskom vc iza kuce.
  Pred polazak u skolu obavezno je bila tura klikera u skoacicu tu su bile najbolje rose za tu igru.
  Kad bi dosla zima uvjek smo se ljutili na Bahtu on nam je po uklizanoj stazi posipao pepeo.al nije ni cudo sankanje i kuletanje je trajalo do 5 do 11,jer se tad vracaju roditelji iz druge smjene.Veci je fazon bio imati kulete nego sanke,sa sankama nismo mogli praviti vozic.
  U 11h je smo u kuci nalozili vatru nazor uz pomoc ulja da se bolje razgori kao da smo bili u kuci citavo vrijeme.Ah sad bi se vjerujte vratila u taj period…