Mustafa
Participant
  Post count: 8282

  IMA TOLIKO LIJEPIH TEMA AL IZGLEDA DA JE OVA ETO KO INTERESANTNA……….

  Vi mozede diskutovati koliko hocete al stav islama po ovom pitanju je vise nego jasan a i efendija ako bude potrebno to moze pokrijepiti…

  Kur.an

  http://www.searchtruth.net/chapter_display.php?chapter=7&translator=20&mac=

  Kaže Allah, dželle šanuhu: ”I Luta – kad reče narodu svome: ‘Zašto činite razvrat koji niko prije vas na svijetu nije činio? Vi sa strašću prilazite muškarcima, umjesto ženama. Ta vi ste narod koji sve granice zla prelazi!”’ (Prijevod značenja El-E’araf, 80-84). ”Zašto vi, mimo sav svijet, sa muškarcima općite, a žene svoje, koje je za vas Gospodar vaš stvorio, ostavljate? Vi ste ljudi koji svaku granicu zla prelazite.” Rekoše oni: “Ako se ne okaniš, o Lute, bit ćeš sigurno prognan.” “Ja se gnušam toga što vi radite!”, reče on, “Gospodaru moj, sačuvaj mene i porodicu moju kazne za ono što oni rade!” (Prijevod značenja Eš-Šu’ara,165-169).

  Ni za jedan grijeh Allah, dželle šanuhu, ne upotrebljava tako ružne atribute kao za homoseksualizam. To je dvostruki grijeh i prema Allahu, dželle šanuhu, i prema ljudskoj prirodi.

  hadis:

  U jednoj predaji koju prenosi Abdullah ibn Abbas, radijallahu anhuma, stoji da je Vjerovjesnik, s.a.v.s., rekao: ”Ono čega se najviše bojim za vas jeste homoseksualizam. Allah je prokleo onoga ko bude činio ono što je činio Lutov narod, Allah je prokleo onog ko bude činio ono što je činio Lutov narod i Allah je prokleo onog ko bude činio ono što je činio Lutov narod.” A u drugoj predaji koju bilježi Et-Tirmizi, Allahov Poslanik, s.a.v.s., kaže: «Allah neće ni pogledati na Sudnjem danu u čovjeka koji spolno opći s muškarcem…”

  ko hoce da prihvati nek prihvati ko nece i nemora….