Kaza
Keymaster
  Post count: 6138

  Mislim da u ovoj temi zaista dolazi do velikih nesporazuma jer nismo tolerantni i ne zelimo da razgovaramo argumentima.

  Kao prvo koliko ja znam, a necu reci da puno znam, niko nikom nema pravo uzeti zivot osim Allaha. Cak nije dozvoljeno ni sam sebi da uzmes zivot a kamoli nekom drugom. U Islamu je dozvoljeno ubiti samo onda ako ti je zivot ugrozen, dakle u samoodbrani. Smrtne presude su presude koje donosi covjek i one nisu mjerodavne. Davno je receno ljudima da ne sude jer ce im biti sudjeno pa onda i te smrtne kazne su u suprotnosti sa tim. Volio bih nesto novo nauciti pa bih molio da se dokaze ova tvrdnja.

  Mislim da je nekorektno Maretu spocitavati da je napisao islam=fanatizam.

  To u njegovom postu nigdje ne pise nego je izveden pogresan zakljucak. Mare je rekao da ljudi koji uzimaju pravdu u svoje ruke mimo zakona provodeci neke svoje ideje su fanatisti, i ja bih rekao, ti ljudi=fanatizam.

  Postavlja se pitanje koga je u ovom sporu branila policija a koga je hapsila? Ko je narusavo javni red i mir a koga je policija branila. Znaci li to da svaka neformalna grupa u Sarajevu moze uzeti pravdu u svoje ruke i prema svom arsinu dijeliti pravdu comagom na ulici.

  Sta cemo uraditi ako nam sutra pocnu napadati na ulici majke , zene i kcerke koje mozda nisu odjevene u skladu sa njihovim standardima i propisima. Hoce li to poceti vladati zakon ulice a ne zakon ove drzave?

  I na kraju su silom otjerani evropski pederi. Ostali su nasi bosanski. Sta cete sa njima ili se mozda misli da je ovim sve rijeseno. Osudite ih na smrt i otvorite groblje za pedere tako da ne bi kome na um palo da to i bude jer ce odmah znati gdje ce zavrsiti.

  Sarajevo je dobilo veliki samar u svijetu i za to nema normalnog opravdanja.