Mustafa
Participant
  Post count: 8282

  Ćiro se brine zbog žutih kartona

  13.10.2009.

  Dan prije posljednje utakmice kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo, koje Bosna i Hercegovina igra sa Španijom, selektora Zmajeva brinu žuti kartoni.

  Gotovo kompletan prvi tim bh. reprezentacije ima problema sa žutim kartonima i u sutrašnji susret sa Špancima ulaze sa opasnošću da ukoliko dobiju opomenu ne igraju u baražu. Ćiro je zato u dilemi: Koga staviti, a koga ne?

  “Zbog straha da se ne povrijedi na golu neće biti Kenana Hasagića, braniće Nemanja Supić. Opet cijelu noć nisam spavao misleći šta i kako. Mudro bi bilo misliti i koncentrisati se na baraž, ali narod od nas protiv Španije očekuje predstavu. Međutim, nama je teže nego bilo kome drugom, jer nemamo dovoljan broj igrača”, rekao je Ćiro na današnjoj konferenciji za medije.

  U sastavu će od prve minute najvjerovatnije zaigrati Zlatan Bajramović, koji je jučer napustio pripreme reprezentacije, ali se predomislio i ponovo priključio Zmajevima.

  “Kada sam vidio da Džeko i Ibišević dovode nazad Bajramovića obradovao sam mu se kao ćaća sinu. Činjenica je da igrač koji ne igra u svom klubu teško može konkurisati za prvi tim”, kazao je selektor BiH.

  Ćiro se potom ponovo osvrnuo na svoju najveću brigu – žute kartone.

  “Recimo da stavim protiv Španaca Emira Spahića i Safeta Nadarevića i obojica dobiju žute kartone, ja onda mogu u baraž sa visoko podignutom bijelom zastavom. Jednog od njih dvojice neće biti protiv Španije, a bliži klupi je Spahić, koji ima i povredu, pa ne bih želio rizikovati s njim. Sudi će nam sudija koji misli da nije prisutan na utakmici ako ne dijeli žute kartone i siguran sam da će biti javnih opomena. Utakmica sa Španijom je rezultatski beznačajna, ali je s druge strane svaka utakmica bitna. Zato ću biti primoran napraviti kompromis”.

  “FIFA je napravila glupost zato što je donijela odluku da se kartoni iz kvalifikacija ne brišu u baražu, jer se tu ipak radi o sasvim drugom takmičenju. Takva odluka najviše je pogodila male reprezentacije, poput naše. Mi nemamo veliki izbor igrača i sada ćemo se morati dati u potragu za novim fudbalerima. Iz tog razloga Rahimić i Muratović pričaju u prazno. Ma nema govora o nekom opraštanju. Nama je svaki igrač potreban. Nek’ se oproste od svojih žena”, dodao je Ćiro.

  ( Svevijesti.ba