Mustafa
Participant
  Post count: 8282

  Spahić: Blizu smo ali nije još gotovo

  12.10.2009.

  Odbrana na čijem čelu stoji “nepoderivi” Emir Spahić nema mnogo razloga za brigu. Tako je bilo i u subotu navečer u Talinu, kada je Bosna i Hercegovine slavila veličanstvenu pobjedu nad domaćom Estonijom.

  Spaha je ponovo bio na svom nivou, iako je samo nekoliko dana prije bilo upitno hoće li uopšte biti spreman za Estoniju. Međutim, kapiten naših Zmajeva po ko zna koji je put prkosio medicini, te je bio među najboljim igračima naše reprezentacije u subotu uvečer u Talinu.

  “Pobijedili smo, ali je još važnije da smo igrali dobro i tačno onako kako nam je šef (Miroslav Blažević op.a.) naložio u svlačionici prije susreta. sve je dobro funkcionisalo, a kada je tako onda obično i pobjeđujemo. Međutim, iako smo odradili veliki posao, nismo još došli do cilja. Jesmo blizu, ali ima još posla”, kaže Emir Spahić.

  Kao i ostatak reprezentativaca, Spahić se trenutno ne zamara mogućim protivnicima u baražu.

  “Još nije vrijeme da se razmišlja o baražu. Daj prvo da riješimo i Španiju u srijedu u Zenici, pa ćemo se tada okrenuti prema dodatnim kvalifikacijama. Što se tiče mogućeg protivnika, da budem iskren i ne znam kakva je trenutna situacija na tabeli pojedinih grupa. Cijenićemo svaku ekipu, to je sigurno, ali je sigurnije da će i naš protivnik morati cijeniti nas, jer smo pokazali koliko vrijedimo”, dodao je Spahić.

  Svevijesti.ba