Mustafa
Participant
  Post count: 8282

  [color=#000080][b]Bh. tim se vratio iz Turske

  Ostala tuga za propuštenim[/b][/color]

  Sa nešto više od sat vremena zakašnjenja, fudbalska A reprezentacija Bosne i Hercegovine vratila se u Sarajevo nakon što je sinoć na Inonu stadionu u Istanbulu poražena od Turske rezultatom 1:2.

  Žal za propuštenom prilikom da se poraze Turci i tako eliminišu iz borbe za vrh tabele osjetila se na licima i u glasu naših reprezentativaca. Selektor Miroslav Blažević ni nakon što je kročio na bh. tlo nije mogao a da se ne osvrne na Safeta Nadarevića.

  „Ubjeđen sam da ne bismo izgubili da smo u sastavu imali Nadarevića. Kriv sam što sam ga pustio da ode u Bihać, jer da je ostao ne bi se povrijedio. A da se nije povrijedio igrao bih i ne bismo primili glupe golove. Ne mogu sebi da oprostim ovu glupost i stoga ću ga prekrižiti za sva vremena. On mi više ne treba“, decidno je još jednom potvrdio Blažević.

  Ćiro će imati izeztno težak zadatak da u reprezentativce „vrati u život“ i motivira ih za iskušenja protiv Armenije, koja će uslijediti u srijedu naveče na Bilinom polju.

  „Ovo su najgore moguće situacije. Svima nama je teško i moraćemo se maksimalno mobilizirati za srijedu. Ne smijemo kiksati, jer u slučaju pobjede još uvijek smo u igri za plasman na Svjetsko prvenstvo. Poraz u Istanbulu ne treba shvatiti kao tragediju. Istina, imali smo veliku priliku da protiv izravnog konkurenta ostvarimo rezultat koji bi nas lansirao u vrh tabele. Ovako, sve je ostalo isto. Uz Španjolsku, koja je po mom mišljenju siguran putnik na SP, borićemo se mi, Turci i Belgijanci“, naglasio je Ćiro.

  Naši reprezentativci večeras neće trenirati, ali je selektor naredio obavezne masaše i tretman u bazeni i sauni. Za sutra naveče u 18 sati zakazan je trening na Olimpijskom stadionu Asim Ferhatović Hase – Koševo, a posljednji trening pred srijedu i duel sa Armencima, naši igrači imaće u utorak naveče, takođe na Koševu.

  Kako je SportSport.ba još jutros pisao Ćiro će uputiti poziv Bojanu Tripiću, golmanu Čelika, jer zbog povrede u meču sa Turcima, među stative protiv Armenije, u srijedu neće moći Kenan Hasagić. Neće moći nastupiti ni Ivan Radeljić koji je u Istanbulu dobio drugi žuti karton, pa bi Blažević ujutro na pripreme reprezentacije trebao pozvati i jednog štopera, najvjerovatnije iz Premijer lige BiH.