Mustafa
Participant
  Post count: 8282

  Ibišević: Biti će golova i protiv Turaka

  Reprezentativac Bosne i Hercegovine i napadač Hoffenhiema, Vedad Ibišević, trenutno je najbolji strijelac njemačke Bundeslige.

  Biće golova i protiv Turske, ali je najvažnije da u Istambulu napravimo dobar rezultat, poručio je Vedad Ibišević.

  U mnogim statistikama njemačkih medija Ibišević je u vrhu liste najboljih igrača. Ipak, naš reprezentativac se ne opterećuje brojkama.

  Tek je počelo. Istina, nisam mogao niti sanjati bolji početak sezone, ali ima još puno da se igra. Sad je trenutno tako, a ko zna šta će biti za nekoliko sedmica. Fudbal je takav, sad si gore – sad dolje. Važno je da nastavim u istom ritmu, istakao je Ibišević.

  On dodaje da je susret protiv Dortmunda bio izuzetno važan za njega i klub…

  Dobro smo startali u novoj sezoni, ali smo u nekoliko posljednjih kola odigrali lošije. Samopouzdanje nam je počelo padati i susret sa Borussijom bio je prilika za popravni. U goste nam je dolazio renomirani protivnik, jedno od najvećih imena njemačkog fudbala, koji je odlično ušao u sezonu. Međutim, iskoristili smo njihovo posrtanje u Kupu UEFA, odigrali najbolju ovosezonsku partiju i podigli Njemačku na noge. I vlasnik kluba, Ditmar Hopp je oduševljen. Ušao je u svlačionicu i čestitao nam na veličanstvenoj predstavi, istakao je Ibišević, naglasivši da nije razgovarao sa Nevenom Subotićem, stoperom Borussije, koji je nedavno izjavio da ne želi igrati za BiH:

  Nisam ništa pričao s njim, jer mi se nisu svidjele njegove izjave o našoj zemlji i državnoj reprezentaciji, rekao je Ibišević za Nezavisne.