Anonymous
  Post count: 2088

  [b]Osim, Baždarević, Zukanović, Glavaš…
  [/b]
  Razni lobiji, nogometni mešetari, užurbano rade na uljepšavanju biografija svojih pulena, koje bi progurali i postavili za selektora fudbalske reprezentacije BiH. Navodno su krenuli u žestoku kampanju. Posljednjih dana pojedinci obilaze članove Predsjedništva i Izvršnog odbora, nudeći im “kule i gradove” da podrže njihova kandidata. Saznajemo da su četiri imena u igri. Najbolje kotira Mehmed Baždarević, kojeg bi željela javnost, ali i pojedinci iz NSBiH, kako bi ublažili gnjev navijača. Baždarević je bio u kontaktu sa Iljom Dominkovićem i Munibom Ušanovićem.

  – Ne zanima me sada selektorska pozicija – izjavio je Baždarević, ali ostavio mogućnost dogovora, ako bi se prihvatili njegovi uslovi.

  Amar Osim je drugi kandidat po rejtingu, ali nema podršku svih, jer se boje da bi Osim mogao biti “teži” za saradnju, nego što je bio Meho Kodro. I Vlatko Glavaš ima selektorske ambicije. On je najduže uz reprezentaciju, bio je dugogodišnji igrač i kapiten, zatim je uspješno radio sa Bakom Sliškovićem. Prije nego što će biti izabran Kodro, Glavaš je bio u užem izboru. Njega žele i podržavaju bivši potpisnici (Barbarez, Hasagić, Spahić, Papac…). Bez šansi nije ni Ibro Zukanović, koji je imao dosta uspjeha sa mladom reprezentacijom, koju je odveo u “baraž”. Na putu za evropsko prvenstvo zaustavila ga je “naručena” sudijska krađa, jer nekim tadašnjim čelnicima u Savezu nije odgovaralo da Zukanović ostvari uspjeh. Objektivno, njegov jedini hendikep može biti što ga podržavaju Iljo Dominković i Sulejman Čolaković. Donedavno je Faruk Hadžibegić slovio kao najozbiljniji kandidat. No, on je potrošio kredite kod javnosti, zato što se nije pojavio na nedavnoj humanitarnoj utakmici “Spasimo bh. fudbal”, iako je godinama iz Pariza, piozivao na promjene korijenite unutar Saveza. Nije nemoguće da osvane još neko ime, poput Husrefa Musemića, ali i da ostane Denijal Pirić, koji je zadobio simpatije članova Predsjedništva, jer im je pobjedom nad Azerbejdžanom “produžio život”. Navodno je skupina menadžera i mešetara priželjkuje da baš Pirić ostane na selektorskoj poziciji. U NSBiH nikog ne zanima budućnost bh. fudbala, tjeraju zvučna i proslavljena fudbalska imena, oni ne žele plasman na EP illi SP… Njima treba reprezentacija, kao izlog za prodaju njihovih igrača.

  (San)