Mustafa
Participant
  Post count: 8282

  Osim: Portugal će naletjeti na “minu”

  Jedan od najboljih trenera Bosne i Hercegovine svih vremena, Ivica Osim, u razgovoru za hrvatski Jutarnji list izjavio je da bi Portugalci mogli naletjeti na „minu“ koja se zove BiH.

  „Prognozirao sam da ćemo dobiti Francuze, a dobili smo Portugalce. Po kvaliteti su to nekako slične momčadi. Sudeći prema prvim reakcijama, svi su svjesni visoke vrijednosti suparnika. To je dobro, jer se već polako pripremamo za nokaut utakmice, koje su po mnogočemu drugačije od onih u kvalifikacijama. Tek ćemo vidjeti kako će se ponašati naša momčad u takvoj situaciji, kada se igra na sve ili ništa”, rekao je Osim za Jutarnji list te dodao:

  “Nisam pristalica stvaranja atmosfere na nesreći drugoga. Dakle, ne treba stvarati atmosferu, što više pehova Portugalcima, nama će biti bolje. Nije baš tako. Mi smo skloni tome da gledamo je li Ronaldo povrijeđen, je li Carlos Quiroz pravi trener, jesu li Portugalci bolji kod kuće ili u gostima. Ronaldo ne igra ni za Manchester, pa Manchester nije ništa slabiji. Uostalom, tko nam garantuje da neko od naših igrača, ne daj Bože, neće biti povrijeđen.”

  Osim je u razgovoru s novinarom Jutarnjeg lista ukazao na činjenicu da se naša reprezentacija teško nosila sa reprezentacijama koje znaju držati loptu u svom posjedu.

  “Španjolci su nam pokazali kako se igra. Ne zaboravite da je BiH igrala vrlo teško i s Turcima, naročito u drugom poluvremenu, kad su preuzeli inicijativu na sredini terena. Dakle, BiH se teško nosi s tim da protivnik zna držati loptu u svojim nogama. BiH ima kvalitetne igrače, ali nisu navikli igrati s momčadima koje znaju dobro držati loptu. Španjolci, Turci, a vidjet ćemo za Portugalce, trkački su bolji od naših fudbalera. No, ne treba se predavati. Portugalci su dobri, zovu ih europskim Brazilcima, ali bi mogli naletjeti na “minu” koja se zove BiH”, zaključio je Osim.

  sportsport – A. Beganović