Teva
Participant
  Post count: 8872

  Subota 26 mart 2011

  Sinoc su navracale Esmine Turkinje. Tako ih zovem jer su one Esmine radne kolegice a i zivimo u istoj cetvrti Tilburga. Donijele su poklone dedi Muminu jer je to obicaj kod njih. Jako im je drago sto je Esmin babo doso u posjetu kod nas pa zele na taj nacin da pokazu postovanje kako prema dedi Muminu tako i prema Esmi svojoj radnoj kolegici a i inace ahbabici.
  Bogami smo se osladili ukusnim turskim slatkisima a sta je dedo Dobio u kesama to zna on…

  A dan opet lijep i suncan pa odluka pade da odemo u gradic Oosterhout koji ima jako lijep, kako otvoreni tako i zatvoreni, trzni centar. Kako kaze dedo Mumin, ima u ovom zatvorenom dijelu vise raznih prodavnica nego komplet na Hadzickoj opcini kad bi sve stavio na jedno mjesto. Djeca nehtjedose poci sa nama.
  Cudio se dedo Mumin i kad smo prolazili pored parka u kojem su lijecena drveta. Pricam mu kako to rade ovi na zapadu, lijece i parkovsko drvece ako je oboljelo.
  Dedo se ne prestaje cuditi da danima nemoze da vidi policajca na ulici a svakud hodamo. Odgovaram mu da su oni masovno i zacas na licu mjesta ako zatreba. Pricam mu takodje da ti policajac nesmije ni licnu zatraziti na ulici ako nisi sta ucinio.
  Prisjecamo se i onih peripetija sa policajcima koje smo imali na aerodromu u Amsterdamu prilikom dedinog dolaska. Drasticna razlika.
  Nadam se da ce mo naredni period negdje udariti na policajce pa cu ih zamoliti da se slikaju sa dedom Muminom…
  Predvece smo ja i moja Esma otputovali u Mook koji je haman na Njemackoj granici. Razlog jako vazan i jubilaran pa se zadrzasmo dokasno i kuci stigosmo u rane sahate. A vazan je iz tog razloga da nas ahbab i prije svega Rogaticanin Enes Ajnadzic proslavlja svoj jubilarni 50 rodjendan. I ne samo to nego je tu i 25-a godisnjica kako su on i njegova Jasna skupa.
  Ima jos al za ovaj put je brate dosta…


  Pokloni dedi Muminu


  Lijeceno drvece u parku


  Dedo Mumin i Esma


  Dedo Mumin i Esma


  Dedo Mumin i Esma


  Dedo Mumin


  Enes, njegova Jasna, moja Esma i ja

  :)