Anonymous
  Post count: 2088

  Na magazinima, novinama i TV ekranima pokazujte lijepe i privlacne modele, neka muskarci pomisle kako je vanjska ljepota jako vazna i neka im s vremenom njihove zene omrznu. Pomozite da se zene sto vise umaraju i neka svojim muzevima ne pokazuju ljubav i paznju, neka ih non-stop glava boli. Ako one svojim muzevima ne pruze ljubav i paznju onda ce to njihovi muzevi traziti na drugim mjestima izvan kuca i ovo ce biti razlog da se porodice u kratkom vremenu raspadnu. Radite na tome da im djeca citaju neke glupe nevazne knjige, a ne one u kojima ce nauciti sta je pravi zivot i koje ih vode ka imanu. Neka budu toliko zauzeti da ne izlaze napolje i da nemogu od Allahovih stvorenja izvuci pouku, da ne razumiju savrsenost prirode i kako je sve stvoreno u najljepsem obliku. Vodite ih na zatvorena mjesta u kina, na koncerte, na mjesta zabave neka ne nadzu vremena da ga provode u prirodi. Neka cijelo vrijeme budu zauzeti, ako bi dosli u sredinu u kojoj se nalaze ljudi kao i oni, ucinite da ogovaraju jedni druge, neka pricaju takve stvari koje ce medju njima izazvati ljutnju, mrznju i razilazenja.
  Zivote im ucinite lijepim i ugodnim tako da ne mogu misliti na Allaha i njegovu moc. Uvjerite ih da su sve sami uradili i da sve sto posjeduju je njihov rad i da su oni to postigli, da ne osjete potrebu da zahvaljuju Allahu na zdravlju i nimetu kojeg im je dao.
  Evo ovo je veliki plan. Sejtani na svakom mjestu muslimanima nadju nesto cime ce biti zauzeti i uvjek su u zurbi nekoj, takjo da neki muslimani ne mogu da nadju ni malo vremena da misle o Allahu dz.s. njegovoj moci i njegovom poslaniku Muhammedu a.s..
  Dakle, prema vama, da li sejtan uspijeva u ovoj svojoj duznosti? Gledajuci ljude oko sebe vi odlucite. Molimo vas ako niste puno zauzeti da ovaj tekst podijelite i sa drugima!!!
  Bosnjakinja.net – Nedzad Avdic