Dedo
Participant
  Post count: 1243

  Jutros sam se probudio sa vječitom dilemom: To be or not to be! (to be Jarrabi).KAKO POSTATI VEHABIJA
  Autor: Muhamed Mahmutović

  Objavljeno: 03. September 2010. 16:09:02
  Muhamed MAHMUTOVIĆ: Nemoj se ti Samka prepast ako slučajno odeš na Kozaru i ugledaš kakve bradate spodobe. Nemoj nama pretrnuti. To su samo naši četnici iz Ravnogorskog četničkog pokreta koji odmaraju na Kozari. Zagledaj se malo bolje u njih i vidjet ćeš da ne nose one strašne kratke hlače. Ako se još bolje zagledaš u njihove oči vidjet ćeš im neku blagu iskricu u očima koja te prosto mami k njima. Za njih ne moraš ni razmišljati jesu li opasni, ni đe se skupljaju. Nikog oni ne bi odveli u Omarske ili Manjače, ipak su to samo naši “ćetnici” (sa ovakvim “ć” su još mekahniji).
  Pošto se ta vječita dilema, biti ili ne biti, jutros odnosila (uh ovo odnosila nema veze s odnosima bilo koje vrste, posebno onim odnosima kad se dvoje odnose) na informiranje, odlučih se biti informiran, upalih kompjuter i krenuh. Posjetio sam abecednim redom sve kozaračke portale i zaibreti se pitanju na jednom od njih gdje jedna zabrinuta Kozarčanka pita sve one koji joj mogu napisati bilo kakva saznanja o tome: “ima li u Kozarcu “VEHABIJA” i gdje se sastaju”???, da bi samo zehru kasnije u komentaru napisala: “Gdje se sastaju i jesul’ opasni”. Ja se odmah odalami po glavuši ovom krivom rukom iza ušiju da mi proteza izleti na tastaturu i sam sebi reče:

  – Hajvane jedan đe ti je budnost? Zar ti tamo neka Samka oči mora otvarati. Dok ti uljuljkan spavaš, unutrašnji neprijatelj je budan. Šta bi ti, blento jedan, da nam na blatobranu domovine (napiso bi ja braniku, al’ mi je to suviše hrvacki) nema tamo u onoj dijaspori vaki ko što je ova savjesna i zabrinuta Samka il’ ovaj Radon. Sjedi lijepo bilmezu jedan za taj kompjuter pa odgovori joj lijepo sva svoja saznanja i njoj i onom Rad(i) onu, koji našu Samku uznemiri komentarom sljedećeg sadržaja: “Ima na žalost, to gdje je naredni sastanak treba njih pitati, a opasni su i više nego što mi mislimo da jesu. Ako nije tajna što te to zanima?”

  E pa evo mojih nekih saznanja i odgovora do kojih sam došao udbaško-mahalaškim metodama:

  Pomoz Bog “Samka”, “radioaktivni” i ti koji misliš da ćemo zbog vehabija završiti ponovo u Omarskoj, Keratermu i Manjači…

  Evo ja ću vami pokušati odgovoriti u kratkim crtamana na ovaj Vaš zabrinuti upit:

  1. Ima vehabija u Kozarcu, i hvala Allahu da ih ima.

  2. Sastaju se ponedjeljkom, utorkom, srijedom, četvrtkom, petkom, subotom i nedjeljom (neki misle da se i češće sastaju).

  3. Vrijeme okupljanja je pet puta dnevno, a ponekad i više puta (vrijeme klanjanja pet vakata namaza, učenja Kur’ana časnog, dženaze i sl).

  4. Mjesta okupljanja su im najčešće: kozaračke džamije, šehidska mezarja i ponekad na cesti ispred istih, jer jedino se tamo ne toči alkohol i može se na miru progovoriti po koja.

  5. Samka, jako su opasni jer su sve više obrazovani, pametni, pošteni i nada sve visoko moralni i dobri a svoga bližnjeg ljube iskreno i bez rezerve. Lahko ih je prepoznati jer: NE LOČU PO KAFANAMA, NE PSUJU, NE TRAČAJU, NE JEDU KRMETINU, POŠTUJU STARIJE, i ako ne nose bradu haman su isti ko i mi, što, složićete se, odudara od kozaračkog prosjeka.

  Mjesta okupljanja su im najčešće: kozaračke džamije, šehidska mezarja i ponekad na cesti ispred istih, jer jedino se tamo ne toči alkohol i može se na miru progovoriti po koja.
  6. Školuju svoju djecu u osnovnim školama i naravno srednjim gdje baš i ne nauče puno od onoga iz tačke 5. Sve češće šalju djecu (i mušku i žensku) na fakultete vjerovatno da ih ne bismo prepoznali.

  7. Ne treba ih tražit, po kafićima i kafanama po raznoraznim “ceca” – sjelima, ali ako slučajno čujete da se negdje uči Kur’an časni obavezno zaobiđite ko i dosad to mjesto, sigurno su tu i kuju urotu protiv ove je**ne države i njenog ustavnog poretka.

  8. Ne posjećuju bazene, makar oni bili izgrađeni uz mezarje i džamiju, ne slušaju cajke, tako da ih ne tražite ljeti po koncertima srbijanskih pevaljki i pevača po lokalima u Kozarcu.

  Već odavno su se naučili prikrivati među nama. Ja poznam jednog koji djeci kupuje knjige da čitaju (samo da se prikrije), jedan je čak kćerku i sina upisao na tečaj aikida (garant djecu priprema za teroriste, jer što će muslimanska djeca trenirati karate). Jedan se čak drznuo djete upisati u FK “Bratstvo” (vehabijsko djete i fudbal – daj koga oni farbaju)? Krše svakodnevno ljudska prava jer su ženama zavili one lijepe mahrame i ne dopuštaju im da haman gologuze hodaju po čaršiji. Krše prava djece na samoodlučivanje, jer im zamislite ne dopuštaju izlaske po kafićima i oblokavanje do besvjesti, nedaju im čak da uzimaju ni lakše droge. Vrhunac svega je da im ne daju da slušaju turbo folk. Možete li vi zamisliti sa kakvim će traumama iz djetinjstva izići njihova djeca uskraćena za slušanje jedne cece, seke, stoje, i njima sličnih. Možete li vi pojmiti kako se osjeća djete od deset godina što ne može slušati „DJ krmka“, samo što je krmak, a krmaka nema u Islamu. Ko će biti odgovoran što ta mala stvorenja neće moći pjevušiti: “celo selo šmrće belo, ili turam guram”, da ne spominjem one gaćice, aspirine i slična dahtanja. Kako da to dijete odraste u sretnog i zadovoljnog čovjeka bez tih pjesama? Djecu šalju u mejtafe svaki vikend (tamo uče arapski – zamislite). Uče ih i engleski samo da se kamufliraju, al’ neće moći ove noći, otkrićemo ih mi sve jednog po jednog. Oslobodićemo mi i te njihove hanume, i tu njihovu dječicu.

  Zato draga (sestro po imenu i vjeri) Samka, ništa se ti niti tebi slični ne trebate bojati, jer ih vi sigurno nećete sresti u Kozarcu iz očitog razloga što ne izlazite na ista mjesta. Neće oni, gadovi jedni, tamo đe se žene pred muškinjem skidaju haman gole kad se napiju. Neće oni ni tamo đe se insan mora dobro zagledati jel’ žensko obučeno il’ je golo izišlo (bazeni, disko i sl..), neće ni po kafanama, neće oni đe se puši trava i loče alkohol. Zato se vehabija ne treba bojati!

  Boga se treba bojati!!!

  Nemoj se ti Samka prepast ako slučajno odeš na Kozaru i ugledaš kakve bradate spodobe. Nemoj nama pretrnuti. To su samo naši četnici iz Ravnogorskog četničkog pokreta koji odmaraju na Kozari. Zagledaj se malo bolje u njih i vidjet ćeš da ne nose one strašne kratke hlače. Ako se još bolje zagledaš u njihove oči vidjet ćeš im neku blagu iskricu u očima koja te prosto mami k njima. Za njih ne moraš ni razmišljati jesu li opasni, ni đe se skupljaju. Nikog oni ne bi odveli u Omarske ili Manjače, ipak su to samo naši “ćetnici” (sa ovakvim “ć” su još mekahniji).

  Na kraju evo jedna Titina izreka, doduše samo malo prerađena:
  Zemlji koja ima ovakve muslimane, uopšte ne trebaju Srbi (četnici), dovoljni smo mi sami sebi.
  Doviđenja draga “ZABRINUTA” Samka i nemoj šta uhatoriti i fala ti za brigu za dragu nam domovinu i naš Kozarac…

  P.S.
  Iz ovih stopa se spremam doći tobe i postati pravi i iskreni “vehabija”, ako me prime naravno.., ili u protivnom moram narediti hanumi da odvije onu “ružnu” mahramu s glave i ovo dvoje male djece ispisati iz mejtafa, i početi piti alkohol, da neko ne pomisli da sam i ja “vehabija iz Kozarca”.