ponekad ovdje
Participant
  Post count: 1139

  Jedan iz sigurno velike mase nasih mladih i uspjesnih Rogaticana je Admir Katica, koga se sjecam kao ucenika za primjer.

  Admir Katica

  Rodjen 01.04.1975. godine u Rogatici, od oca Jusufa i majke Fatime(rodj. Delija). Osnovnu skolu zavrsio u Rogatici i dva razreda srednje ekonomske skole, jer mu je dalje skolovanje prekinuto, kao i mnogima drugima, agresijom na nasu zemlju.
  Srednju ekonomsku skolu nastavio i zavrsio u Sarajevu 1994. godine. Nakon toga je upisao Fakultet kriminalistickih nauka takodjer u Sarajevu i diplomirao 1999. godine. Trenutno je apsolvent na Postdiplomskom studiju kriminalistickih nauka u Sarajevu.

  Poslije prvog zaposlenja 1998. godine i funkcija u MUP-u ZE-DO kantona, od 01.09.2004 obavlja funkciju potparola / glasnogovornika Drzavne agencije za istrage i zastitu/ State Investigation and Protection Agency (policijska sluzba na nivou drzave BiH) SIPA-e, sto uspjesno radi i danas.

  2003. godine je zavrsio Londonsku skolu za odnose sa javnoscu.
  Jedan je od, za BiH rijetkih, obucenih poligrafskih ispitivaca (detektor lazi).
  U SAD-u je obucen za pregovaranje u talackim situacijama.

  Do oktobra 2006-e godine zivio u Zenici a nakon toga postao stanovnik Sarajeva gdje i danas zivi sa suprugom Esmeraldom i petogodisnjom kcerkom Ajnom.
  Za sebe kaze da je sretan covjek, jer mu srecu uveliko pruza porodica i posao koji obavlja.

  Sve podatke sam dobila od samog Admira, na moje trazenje, koji kaze da mu je velika cast da bude predstavljen na rogatickim stranicama.